Bandırmaya 3 adet bor fabrikasının kurulması

Bandırmaya 3 adet bor fabrikasının kurulması -AK Parti Balıkesir Milletvekili Öztaylan: -Bandırmaya kurulacak sodyum bor hidrür, çinko borat ve borik asit fabrikalarında toplam 300 kişi istihdam edilecek


BALIKESİR (A.A) - AK Parti Balıkesir Milletvekili Cemal Öztaylan, ilçeye kurulacak 3 adet bor fabrikasında toplam 300 kişinin istihdam edileceğini bildirdi.
     Öztaylan, yaptığı yazılı açıklamada, 2015 yılına kadar Bandırmaya yılda 100 ton kapasiteli sodyum bor hidrür, 10 bin ton kapasiteli çinko borat ve 50 ton kapasiteli borik asit fabrikası kurulacağını kaydetti.
     Bandırmaya kurulacak sodyum bor hidrür fabrikasında 100, çinko borat fabrikasında 100, borik asit fabrikasında 100 olmak üzere toplam 300 kişi istihdam edilecek diyen Öztaylan, 10 bin ton kapasiteli çinko borat fabrikasında zirai bor gübresi ve tesis alev geciktiricinin üretileceğini belirtti.
     Tesislerin hizmete girmesiyle birlikte Türkiyenin bu konudaki dışa bağımlılığının azalacağını ifade eden Öztaylan, borik asit fabrikası için TÜBİTAK ile iş birliği yaptıklarını dile getirdi. Öztaylan, şunları kaydetti:
     Bu tesis, ilaç sanayisine ve televizyon üretim sektörüne hizmet edecek. 2007 - 2012 yılları arasında, Eti Maden Bandırma İşletme Müdürlüğü bünyesindeki fabrikalara toplam 418 kişi işe alındı. Bunun 3ü eski hükümlü, 5i ise engelli vatandaş. 2013 yılında ise Bandırma İşletme Müdürlüğü bünyesindeki boraksit tesislerine 33, çinkoborat tesislerinde 45 olmak üzere toplam 78 kişi istihdam edilecek. Bu tesislerin kurulumu için yerel yönetimden izin alınmayacak. Yasa gereği belediyeden izin almaya gerek yok. Bildiğiniz üzere daha önce açacağımız iki fabrikaya Bandırma Belediye Başkanı Sedat Pekel ve ekibi izin vermemiş, 350 kişinin çalışacağı tesis başka bir yerleşim yerine kurulmuştu. Bu defa işi kanunun içinde hallederek, onların heveslerini kursağında bıraktık. Yeni fabrikaların Bandırmamıza, burada çalışacak olanlara, emek verecek olanlara ve esnafımıza hayırlı olmasını temenni ederim.
    
     Muhabir: Ahmet Pesen / Seyhan Kırıcı / Fikriye Susam Uyar
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber Bandırmaya 3 adet bor fabrikasının kurulması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER