Bandırma Belediyesi Eğitim Destek Evi mahkeme

Bandırma Belediyesi Eğitim Destek Evi mahkeme kararıyla yeniden açıldı


BALIKESİR (A.A) - Üç ay önce kapatılan Bandırma Belediyesi Eğitim Destek Evi, mahkeme kararıyla yeniden açıldı.
     Bandırma Belediye Başkanı Sedat Pekel, açılışta, 2011 yılının Eylül ayında yönetmeliğini çıkararak açıp, kurumsallaştırdıkları Bandırma Eğitim Destek Evinin, üç ay önce, Milli Eğitim Bakanlığınca kapattırıldığını ileri sürerek, şunları kaydetti:
     Biz, bu projeyi önce Herkes İçin Eğitim ismiyle başlatmıştık. Amacımız, kenar mahallelerde yaşayan, ekonomik durumları iyi olmadığından, dershanelere gitme olanağı bulamayan ailelerin çocuklarına eğitim-öğretim desteği vermekti. Bu uygulamada da büyük başarı elde ettik. Bu arada, bu projeyle katıldığımız Marmara Belediyeler Birliği proje yarışmasında, ikincilik ödülüne değer bulunduk. Ama ekonomik durumları iyi olmayan ailelerin çocuklarına verdiğimiz bu destek, Bandırmadaki bazı kişilerin işine gelmeyince köstek olmalar başladı. Bunun sonucunda da üç ay önce Eğitim Destek Evini kapattırdılar. Daha sonra Balıkesir İdare Mahkemesine başvurduk. Mahkemenin, bu birimin yeniden açılmasına karar vermesinin mutluluğunu yaşıyoruz.
     Pekel, Eğitim Destek Evinde 5 kadrolu öğretmenin yanı sıra çok sayıda gönüllü öğretmenin görev yaptığına dikkati çekerek, Bu öğretmenlerimize şükran borçluyuz dedi.
    
     Muhabir: Ahmet Pesen
     Yayıncı: Zafer Akpınar
<< Önceki Haber Bandırma Belediyesi Eğitim Destek Evi mahkeme Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER