Barolara başörtüsünde hak ve özgürlük çağrısı

Barolara başörtüsünde hak ve özgürlük çağrısı -Kayseri Baro Başkanı Fevzi Konaç: -İnançlarından dolayı mahkeme kapılarından geri çevrilen, ruhsat ve diplomalarına hayat hakkı tanınmayan başörtülü avukatlarımızın yanında, hakları veri


KAYSERİ (A.A) - Kayseri Baro Başkanı Fevzi Konaç, inançlarından dolayı mahkeme kapılarından geri çevrilen, yok sayılan, ruhsat ve diplomalarına hayat hakkı tanınmayan başörtülü avukatlara hakları verilene kadar yanlarında durulması çağrısında bulundu.
     Konaç, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye Barolar Birliği ve tüm baroları, Danıştay kararının ardından duruşmalara başörtüleri ile giren avukatlara yönelik hoş olmayan tavırlara karşı sağduyulu tavır almaya çağırdı.
     Geçmişte Türkiyede kişiye ve inanca göre adaletin yönlendirildiğini, siyasi fikirlerin adaletin tahakkukunun önüne geçtiğini iddia eden Konaç, eskinin rövanşının alınacağı gündür mantığı ile hareket edilmemesi gerektiğini vurguladı.
     Artık fırsat elimizdedir, sıra bizdedir diyerek, adalet ve özgürlükleri hiç kimsenin kendi hesabına göre kısıtlayamayacağını belirten Konaç, şunları kaydetti:
     Hukukçuların en önemli vazifesi, adaletin tesis edilmesine aracılık etmek ve hakkın sahibine teslim edilmesini sağlamaktır. Bir takım davalarda mağdur olduğunu düşündüğümüz avukat meslektaşlarımıza sahip çıkarken, yıllardır inançlarından dolayı mahkeme kapılarından geri çevrilen, yok sayılan, ruhsat ve diplomalarına hayat hakkı tanınmayan başörtülü hanım avukatlarımızın yanında, hakları verilene kadar dimdik duralım.
     Ülkede kardeşliğin yeniden hakimi için tüm vatandaşların eşit hak ve özgürlüklere sahip olması gerektiğine değinen Konaç, açıklamasını şu ifadelere yer verdi:
     Gelin, bu tarihi fırsatı milletimiz adına doğru kullanalım. Özgürlüklerden yana olalım. Gelin, bizi bölerek, ayrıştırarak üzerimizde planlar yapanlara fırsat vermeyelim. Hak ve özgürlüklere kim ve ne adına müdahale edilirse edilsin, mağdur ve mazlumun inancı ve kimliği ne olursa olsun, birlikte karşı çıkalım. Başörtülü avukatlarımızla birlikte, mağdur olduğunu düşündüğümüz tüm meslektaşlarımıza sahip çıkarak özgürlüklerden yana tavır alalım. Gerekçesini tartışabiliriz ama, Türkiye Barolar Birliği, Danıştay kararına itiraz etmeyerek sürecin din ve vicdan özgürlüğü noktasında olması gereken şekliyle tamamlanmasına katkı sağlasın. Tüm barolarımız bu çözümde özgürlükçü ve demokrat bir tavır alsın. Doğu ve Güneydoğu barolarının birkaç gün önce konu ile ilgili yaptığı açıklama, diğer barolarımızın da katkıları ile çözüm yolunda hedefe ulaşmayı sağlasın.
    
     Muhabir: Musa Özyürek / Mustafa Yıldız
     Yayıncı: Ömer Erim Baştimar
<< Önceki Haber Barolara başörtüsünde hak ve özgürlük çağrısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER