Bartında Gönül Elçileri projesi tanıtım toplantısı

Bartında Gönül Elçileri projesi tanıtım toplantısı


BARTIN (A.A) - Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın eşi Emine Erdoğanın himayelerinde yürütülen Gönül Elçileri projesinin tanıtımı Bartında yapıldı.
     Bartın Valisi Bülent Savur, Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonundaki toplantıda yaptığı konuşmada, sosyal dayanışmanın toplum için önemli olduğunu söyledi.
     Toplumda sosyal bağların güçlendirilmediğinde geleceğe de sağlıkla bakılamayacağını belirten Savur, şöyle konuştu:
     Zaman zaman toplumumuzda bir takım olumsuzluklarla karşılaşıyoruz. Özellikle çocuklarımız açısından hiç de tasvip etmediğimiz eylemlerle karşılaşıyoruz. Neden çocuklarımızı sevgiden mahrum bırakıyoruz- Çok şükür Türkiye Cumhuriyeti devleti maddi anlamda düşkünün, ihtiyaç sahibinin yanındadır. Bugün, geçmişe bakıldığında büyük aşamalar kaydedildiği ortadadır. Ama yeterli olduğunu söylemek herhalde yanıltıcı olur. Bu konuda herkesin bir şekilde destek vermesi lazım.
     Vali Savurun eşi Nevin Savur da projenin her çocuğun bir aileye ihtiyacı olduğu düşüncesiyle Bartında ocak ayından itibaren uygulanmaya başlandığını ifade ederek, Bazı aileler zihinsel, bedensel ya da psikolojik sorunları veya ekonomik yetersizlikleri, boşanma, ölüm gibi sosyal sorunları nedeniyle bütünlüklerini devam ettiremeyip, çocuklarının gereksinimlerini karşılayamaz hale gelebilmektedirler. Böyle durumlarda, çocuklara yardım edebilmenin en iyi yolu, öz ailesinin koşulları iyileşinceye kadar başka bir ailenin yanında bakımlarının sağlanmasıdır diye konuştu.
     Toplantıya Belediye Başkanı Cemal Akın, Bartın Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Azize Toper Kaygın, Alay Komutanı Jandarma Albay Alaattin Karsavuran ile daire müdürleri katıldı.
    
     Muhabir: Selim Bostancı
     Yayıncı: Erdinç Aksoy
<< Önceki Haber Bartında Gönül Elçileri projesi tanıtım toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER