Bartında 260 köyde 260 eğitim programı

Bartında 260 köyde 260 eğitim programı düzenlenecek


BARTIN (A.A) - Bartın Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abdülsetter Bayram, Her köyde eğitim-üretim sloganıyla 260 köyde 260 eğitim programı düzenleyeceklerini bildirdi.
     Bayram, Bartın Aktif İşadamları Derneği Başkanı Birol Dikyurtu ziyaretinde yaptığı konuşmada derneğin gündeme getirdiği toprak analiz laboratuvarını önemsediklerini, bu konuda çalışmalara başladıklarını söyledi.
     Toprak analizinin tarım için çok önemli olduğuna işaret eder Bayram, şunları kaydetti:
     Bartının Kırsal Kalkınma Programı kapsamına alınması için çalışma yapıyoruz. Bu sayede AB hibelerinden Bartınlı üretici, sanayici ve çiftçilerimizin de yararlanmasını arzulamaktayız. Çiftçilerimizin, tarıma dayalı üretime ilgisi ve destekleri bizleri memnun ediyor. Kadın çiftçilerimiz tarıma oldukça ilgililer. Ülkemizin çoğu yerinde kadınlarımız, ekonomik ve sosyal potansiyellerini sergileme noktasında ilimiz seviyesinde değiller. Tarımsal faaliyetlere ve fuarlara katılımlar memnuniyet vericidir. Her köyde eğitim-üretim sloganıyla 260 köyde 260 eğitim programı düzenleyeceğiz. Ayrıca iş adamı ve sanayiciler ile sivil toplum kuruluşlarından her zaman işbirliği, destek, proje ve öneri beklemekteyiz
     Dikyurt da Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü işbirliği ile 2013 mart ayında yapmayı planladıkları Tarımda Ortak Akıl toplantısı öncesinde ziyaretin anlamlı olduğunu belirtti.
     Bartın tarımının gelişmesi için fon yardımı ve desteklerin önemli olduğunu dile getiren Dikyurt, Bartının bu desteklerden yararlanmaması için hiçbir neden yok. 2013 yılında programa dahil olmamızla birlikte bireysel yatırımcılar, AB fon kaynaklı olarak hibeler alabilecekler. Böylelikle tarımsal ekonomimiz canlanacak, kentimiz eskiden olduğu gibi üretim merkezi olabilecektir dedi.
    
     Muhabir: Selim Bostancı
     Yayıncı: Erdinç Aksoy
<< Önceki Haber Bartında 260 köyde 260 eğitim programı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER