Bartında bin 456 engelli yakınına evde

Bartında bin 456 engelli yakınına evde bakım ücreti


BARTIN (A.A) - Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Adem Karameşe, kentte bin 456 engelli yakınına asgari ücret tutarında evde bakım ücreti ödendiğini bildirdi.
     Karameşe, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, engelli vatandaşların toplumsal hayata tam katılımlarının sağlanması, hayat standartlarının yükseltilmesinin sosyal devlet anlayışının gereği olduğunu belirtti.
     Engelli vatandaşlara insan onuruna yakışır ve yaşam standartlarına ulaşmasına katkı sağlayacak nitelikte çalışmalar yürüttüklerini vurgulayan Karameşe, şunları kaydetti:
     Bu bağlamda müdürlüğümüzce bin 456 engelli yakınınına asgari ücret tutarında engelli evde bakım ücreti ödenmektedir. Bunun yanında bu yıl içinde 170 engelliye, engelli kimlik kartı verilmiştir. Engelli kardeşlerimiz kendilerine değer verdiğimizi her zaman yanlarında olduğumuzu ve bizlerin kamu hizmeti sunma noktasında kendilerine en yakın kişiler olduğumuzu bilmelidirler. Bu vesileyle tüm engellilerin 3 Aralık Dünya Engelliler Gününü kutluyorum.
    
     Muhabir: Selim Bostancı / Ferdi Akıllı
     Yayıncı: Erdinç Aksoy
<< Önceki Haber Bartında bin 456 engelli yakınına evde Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER