Bartında güreş müsabakaları

Bartında güreş müsabakaları


BARTIN (A.A) - Bartın merkez ilçeye bağlı Yanaz Köyünde karakucak güreş müsabakası düzenlendi.
     Her yıl Kurban Bayramının 5. gününde köy meydanında düzenlenen müsabakalara 91 güreşçi katıldı.
     11 dalda gerçekleştirilen müsabakalarda başpehlivanlığı Turgay Gümüşyaba, başaltı pehlivanlığı İbrahim Altıntaş kazandı.
     Dereceye girenlere para ödülünün verildiği müsabakalarda büyük orta kategorisinde rakibini yenen Mehmet Ali Soyala ayrıca horoz hediye edildi.
     Bartın Valisi Bülent Savur, AK Parti İl Başkanı Yaşar Arslan, müsabakada dereceye girenleri tebrik ederek hatıra fotoğrafı çektirdi.
     Yanaz Köyü Muhtarı Şenol Çıvak, gazetecilere yaptığı açıklamada köylerinde her yıl Kurban Bayramının 5. günü geleneksel güreş müsabakaları düzenlediklerini söyledi.
     Bu geleneğin yüzyıllardır sürdüğünü kaydeden Çıvak, Bu güreş müsabakaları, tarihi Kırkpınar güreşlerine rakip olacak düzeydedir. Çünkü bayramın ağır kış şartlarına denk geldiği zamanların dışında yüzyıllardır köyümüzde yaşatılan bu gelenek her yıl artan ilgiyle sürmekte, güreşleri il ve ilçelerin dışında çevre illerden de izlemeye gelenler olmaktadır diye konuştu.
     Bartın Valisi Bülent Savur da, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentte gelenek haline gelen güreş müsabakaları heyecanına ortak olmak istediğini belirtti.
     Ata sporu güreş geleneğinin asırlarca sürdürülmesinin takdire şayan olduğunu ifade eden Savur, Bu müsabakalar, ilimizin tanıtımı için önemlidir. Gelecek yıl, daha planlı organize olup daha güzel hale getirmeliyiz. Güreş alanımızda da düzenleme yapıp bu geleneğe ve spora yakışır duruma getirmeye çalışacağız diye konuştu.
    
     Muhabir: Selim Bostancı
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Bartında güreş müsabakaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER