Bartında iş sağlığı ve iş güvenliği

Bartında iş sağlığı ve iş güvenliği semineri düzenlenecek


BARTIN (A.A) - Bartın Aktif İşadamları Derneği (BAKİAD) Başkanı Birol Dikyurt, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü işbirliği ile iş sağlığı ve iş güvenliği semineri düzenleyeceklerini bildirdi.
     Dikyurt, yaptığı yazılı açıklamada, 1 Ocakta yürürlüğe giren 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununun tüm işyerleri için sorumlulukların yanı sıra ağır yaptırım ve cezaları da beraberinde getirdiğini belirtti.
     İşveren, sanayici ve işadamlarının sorumlulukların ve yaptırımların altından sağlıklı bir şekilde kalkabilmesi için bilgilendirmeleri gerektiğini vurgulayan Dikyurt, şunları kaydetti:
     Ocak ayı itibariyle yaptırımları başlayan bu kanun hakkında, işadamlarımız tam manasıyla bilgi sahibi değiller. İş yerlerimizde gerekli tedbirlerin alınabilmesi, risk değerlendirilmelerinin yapılarak muhtemel tehlikelerin önüne geçilmesi için işyerlerimizin ve çalışan işçilerimizin kanuna ilişkin yaptırımlara eş zamanlı uyum sağlayabilmeleri gerekmektedir. Yeni iş kanunu nedeniyle kimsenin ceza alarak canının yanmasını istemiyoruz. Bizlerde üyelerimizi, işadamı ve sanayicilerimizi bilgilendirmek ve gerekli önlemleri almalarını sağlamak için Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü işbirliği ile iş sağlığı ve iş güvenliği semineri düzenleyeceğiz. Halk Eğitim Merkezinde 12 Şubat Salı günü düzenlenecek seminere herkesi davet ediyoruz
    
     Muhabir: Selim Bostancı
     Yayıncı: Sinan Özmüş
<< Önceki Haber Bartında iş sağlığı ve iş güvenliği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER