Bartında mesleki eğitim semineri

Bartında mesleki eğitim semineri


BARTIN (A.A) - Bartında Sosyal ekonomi becerilerinin mesleki eğitimle bütünleştirilmesi projesi kapsamında seminer düzenlendi.
     Bartın Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Denizcilik ve Anadolu Meslek Lisesi Müdürü İlkay Başoğlu, okulun konferans salonunda düzenlenen seminerde yaptığı konuşmada Leonardo da Vinci AB projesi kapsamındaki projeyle mesleki ve teknik eğitim alanlarından mezun olan öğrencilerin ekonomik ve sosyal yaşamla bütünleştirilmelerinin hedeflendiğini belirtti.
     5 ülkenin ortak olduğu projeyle eğitim alan öğrencilerle yerel pazarın ihtiyaçları arasında bir bağlantı kurmaya çalışıldığını ifade eden Başoğlu, Proje, kapsamında yapılacak etkinlikler aynı zamanda öğretmenlerin yeni beceriler edinerek kaliteli bir eğitim sağlayacak araçları ve kaynakları tanıyarak mesleki ve kişisel gelişimini destekleyecektir diye konuştu.
     Belediye Başkanı Cemal Akın da proje kapsamında belediye öncülüğünde geleneksel el sanatları derneği kurulduğunu kaydetti.
     Geleneksel el sanatı ürünleri üreten bayanlardan oluşan derneğin 165 üyesi olduğunu söyleyen Akın, Biz derneğimizi ülkemizin değişik illerinde düzenlenen fuar, festival gibi etkinliklere gönderiyoruz. Bu sayede hem Bartının, hem el sanatlarımızın tanıtımı yapılıyor, hem de buralarda satılan ürünler ev hanımlarımıza gelir olarak dönüyor. Yine Bartın Belediyesi Nurhayat Sütlü Kadın Danışma Merkezinde çeşitli kurslarla sosyal ekonomi becerileri, mesleki eğitimle bütünleştiriliyor diye konuştu.
     Seminere Bartın Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Arıt Çok Programlı Lisesi öğrenci ve öğretmenleriyle bazı dernek yöneticileri katıldı.
    
     Muhabir: Selim Bostancı
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Bartında mesleki eğitim semineri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER