Bartın Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü

Bartın Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Bayrama ziyaret


BARTIN (A.A) - Bartın Aktif İşadamları Derneği (BAKİAD) Başkanı Birol Dikyurt, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abdulsetter Bayramı ziyaret etti.
     Bayram, makamında gerçekleşen ziyarette yaptığı konuşmada, il genelinde tarım arazilerinin oranının yüzde 34 olduğunu ve bu oranın diğer illere göre düşük kaldığını söyledi.
     İş adamı ve sanayicilerden her zaman işbirliği, destek, proje ve öneri beklediklerini ifade eden Bayram, şöyle konuştu:
     Bartının tarımsal olarak stratejik planını hazırlayıp, bu planı hayata geçirmek istiyoruz. Toprak analizi tarım için çok önemlidir. Bu proje gündemimizdedir. Müdürlüğümüz ve BAKİAD işbirliğiyle diğer sivil toplum kuruluşları, kurum ve kuruluşların, çiftçilerimizin katılımıyla aylık veya 2 ayda bir tarım, gıda ve hayvancılık sektörlerini masaya yatırarak ortak akıl toplantıları yapabiliriz.
     Dikyurt da hayvancılık ve gıda sektöründe faaliyet gösteren bir sanayici olarak sektördeki gelişmeleri yakından takip ettiğini belirtti.
     Sektöre yönelik dernek bünyesinde birçok üyenin bulunduğunu ve kentin geniş yönlü bir tarım haritasının çıkarılıp bölgede katma değeri yüksek ürünlerin üretilerek ihracatının sağlanmasından yana olduklarını ifade eden Dikyurt, dernek olarak gıda, tarım ve hayvancılık alanında her türlü çalışmalara desteği vermeye hazır olduklarını kaydetti.
    
     Muhabir: Selim Bostancı
     Yayıncı: Nurhan Çorlu
<< Önceki Haber Bartın Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER