Bartın turizm sezonuna hazır

Bartın turizm sezonuna hazır -Vali İsa Küçük: -Bartın, Türkiyenin kalkınma ve gelişme hamlesine kendisinden beklenen enerjiyi üreterek vermektedir -Bartına gelenler daha güzel bir Bartın ve çevresi, daha temiz ve hijyen


KASTAMONU (A.A) - Bartın Valisi İsa Küçük, Bartın, Türkiyenin kalkınma ve gelişme hamlesine kendisinden beklenen enerjiyi üreterek vermektedir dedi.
     Vali Küçük, AA muhabirine yaptığı açıklamada illerinde turizm sezonunun başladığını belirterek, Bartın il merkezi ile Amasra, Çakraz ve İnkumda hazırlıkların tamamladığını söyledi.
     Turizm sezonunda bütün Karadenizi ve doğa sevenleri Bartına beklediklerini ifade eden Küçük, Bartına gelenler daha güzel bir Bartın ve çevresi, daha temiz ve hijyen şartlarını oluşturmuş bir Bartın bulacaklar dedi.
     Küçük, Bartının her ilçesinin, her köyünün ayrı ayrı özelliklerinin olduğunu belirterek, il merkezine gelen yerli ve yabancı turistlerin şehir merkezinde kayık turu yapabileceğini söyledi.
     Amasranın tamamen turizm odaklı bir ilçe olduğunun altını çizen Küçük, Bartında ahşap yat ustalıkları çok önemli bir meslek dalıdır. 2013 Haziranın da Amasrada Ahşap Yat Fuarını düzenlemeyi düşünüyoruz. Karadenizde yapılan bütün teknelerin, yatların, sergilenebileceği bir fuar olacak. Fuar, bölgemizdeki bu önemli iş kolunun Türkiyeye tanıtılması noktasında önemli bir işlevi yerine getirecek diye konuştu.
     Küçük, yeni Çevre Düzeni Planının tamamlandığını vurgulayarak, şunları kaydetti:
     Çevre Düzeni Planı, Bartının önümüzdeki 50 yılına damga vuracak şekilde planlandı. Kalkınma ve gelişmeyi bundan sonra bir plana göre yapacağız. Önümüzdeki ay 25 bin ölçekli imar planı tamamlandıktan sonra uygulamalar başlayacak. Bartın, Türkiyenin kalkınma hamlesine ve gelişme hamlesine kendisinden beklenen enerjiyi üreterek vermektedir. Bütün Bartınlılarla birlikte biz de çalışarak Bartına hizmet etmekten mutluluk duyuyoruz.
    
     Muhabir: Sinan Özmüş / Ömer Erim Baştimar
     Yayıncı: A. Fatih Tekcan
<< Önceki Haber Bartın turizm sezonuna hazır Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER