Bartın Üniversitesinde Şehir ve Medeniyet konulu

Bartın Üniversitesinde Şehir ve Medeniyet konulu konferans


BARTIN (A.A) - Bartın Üniversitesinde Şehir ve Medeniyet konulu konferans düzenlendi.
     İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Korkut Tuna, Bartın Üniversitesi konferans salonunda düzenlenen konferansta yaptığı konuşmada, şehir ve medeniyet konusunun sadece sosyolojinin değil, birçok sosyal bilim dalının konusu olduğunu belirtti.
     İstanbulun eski yapıların ortadan kalktığını ve gecekondulaşan mahallelerde yapılan binaların bir anda içinden çıkılmaz bir labirent haline dönüştüğünü savunan Tuna, şöyle konuştu:
     Medeniyetimizden çok şey kaybettiğimizi söyleyebiliriz. Bizim medeniyetimiz nedir, izleri nerede kalmıştır- Bunları çok iyi değerlendirmemiz lazım. Geçmişte anne ve babalarımızdan bir kültür aktarımı vardı. Fakat bu aktarım ortadan kalktı. Bugün, kızların kaçı ninni söylemeyi biliyor. Şimdi bu ninnileri hazır oyuncaklar söylüyor. Bu mimari, bu şehir ve bu medeniyet işte böyle gidiyor. 50 yıl önce bu kentte Bartınlının eseri olacak yapılar vardı. Bu evleri ihya etmektense yıkıp apartman yapmayı tercih ettik. Şehirler birbirine benzemeye başladı. Eskiden Rizeye gittiğimizde Rizeye geldiğimizi anlardık. Şimdi Rize yepyeni pırıl pırıl bir şehir ama ona benzer başka bir şehir yanında duruyor.
     Konferansa Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, Belediye Başkan Vekili Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu, İl Müftüsü İsmail Bayrak, Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Toksöz, Halk Sağlığı Müdürü Ahmet Demir ile öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.
    
     Muhabir: Kasım Sakallı/Selim Bostancı
     Yayıncı: Sinan Özmüş
<< Önceki Haber Bartın Üniversitesinde Şehir ve Medeniyet konulu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER