Bartın Valisi Savur öğrencilere okul sütü

Bartın Valisi Savur öğrencilere okul sütü dağıttı


BARTIN (A.A) - Bartın Valisi Bülent Savur, anaokulu ve ilköğretim okullarında başlatılan Okul Sütü Projesi kapsamında Çaydüzü İlköğretim Okulunda 8inci sınıf öğrencilerine süt dağıttı.
     Sütlerin dağıtılmasının ardından açıklama yapan Savur, sütlerin gerekli testlerden ve değerlendirmelerden geçtiğini belirterek, velilerin bu konuda içlerinin rahat olması gerektiğini söyledi.
     Sütlerin tamamen uygun ortamlarda üretilip nakledildiğini ve muhafaza edildiğini dile getiren Savur, şunları kaydetti:
     Velilerden arzu edenler çocuğuna süt verilmesini istememiş. Bu konuda herhangi bir baskı ya da zorlama yok. Bu tamamen kendi tercihleri. Ancak burada çocuklarımızın sağlıklı gelişimi için bu süt dağıtılıyor. Proje ile çocuklarımızda süt içme alışkanlığı sağlanmaya çalışılıyor. Biz inanıyoruz ki çocuklar normal hayatlarında da süt ve süt ürünleriyle besleniyorlar. Bu uygulama da çocukların süt ve süt ürünlerine olan alışkanlığını pekiştirme maksatlı yürütülüyor. Bu şekilde de çocuklarımızı sağlıklı yarınlara hazırlamaya çalışıyoruz. Velisi izin vermeyip de süt kullanmak istemeyenlere herhangi bir zorlama ya da baskı yok. Sütlerimizin gerekli testleri ve değerlendirmeleri yapılıyor. Uygun ortamlarda üretilip naklediliyor ve uygun ortamlarda muhafaza edilerek çocuklarımıza taktim ediliyor. Hiç kimsenin şüphesi olmasın bu çocuklar annelerinin babalarının olduğu kadar bizim de çocuklarımız. Herkes gönül rahatlığıyla tüketebilir.
     Ayrıca Milli Eğitim Müdürü İsa Şeker de yaptığı açıklamada, proje kapsamında 94 okulda 11 bin 567 öğrenciye 110 ton süt dağıtılacağını söyledi.
    
     Muhabir: Selim Bostancı - Kasım Sakallı
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Bartın Valisi Savur öğrencilere okul sütü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER