Başarılı kursiyerlere sertifikaları verildi

Başarılı kursiyerlere sertifikaları verildi


MALATYA (A.A) - Aile ve Sosyal Politikalar Malatya İl Müdürlüğü bünyesinde açılan hizmet için eğitim kurslarını başarıyla tamamlayan bakıcı annelere, sertifikaları verildi.
     Malatya Valisi Vasip Şahin, MİAD Sevgi Evleri Konferans Salonunda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, müdürlükten, daha fazla ihtiyaçları bulunan ve toplumun kendisine sahip çıkmasını isteyen insanların hizmet aldığını söyledi.
     Hizmet verirken insanların gönülden çalışması gerektiğini ifade eden Şahin, sadece maaş için değil, gönül vererek işlerin yürütülmesi kaydetti.
     Türkiyede sosyal alanda çok güzel işler yapıldığını belirten Şahin, Düzce Valiliği sırasında çocukların bakıcı annelerine çok içten anne dediklerine şahit olduğunu anlatarak, Malatya İl Müdürlüğünün de aynı başarıyla çalıştığını duyduğunu belirtti.
     Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hidayet Bozkurt da Malatyada 3 bin 900 engelliye bakım ücreti ödendiğini, engelli veri tabanı oluşturma çalışmaları bulunduğunu söyledi.
     Doğanşehir, Hekimhan ve Darende ilçelerine Sosyal Hizmet Merkezi açma çalışmaları olduğunu, böylece ilçelerdeki engelli ailelerinin sorunlarını iletmek için kente gelmek durumunda kalmayacaklarını ifade eden Bozkurt, Malatya Valiliği Engelliler Konseyi, Engelsiz Yaşam Merkezi, Huzurevi ve Sığınmaevi çalışmaları hakkında bilgiler verdi.
     Bozkurt, yurt ve yuvalarda sportif faaliyetlere önem verdiklerini, sokak çocukları konusunda yapılan fedakar çalışmalar neticesinde Malatyada sokak çocuğu probleminin kalmadığını dile getirdi.
     Konuşmaların ardından Vali Şahin ve Bozkurt, hizmet içi eğitimlere katılarak başarılı olan bakıcı annelere sertifika ve katılım belgelerini verdi.
     Etkinlikte, halk oyunları gösterisi sunuldu.
    
     Muhabir: Tuba Karahan / Ömer Fansa
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber Başarılı kursiyerlere sertifikaları verildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER