Başarılı öğrencilere alışveriş merkezi gezisi

Başarılı öğrencilere alışveriş merkezi gezisi


RİZE (A.A) - İkizdere Kaymakamlığınca hazırlanan Çalışkan Öğrenciler Alışverişte projesi kapsamında 15 başarılı öğrenci, harçlıkları verilerek öğretmenleri refakatinde alışveriş merkezine gönderildi.
     İkizdere Kaymakamı Abdil Koç, yaptığı açıklamada, ilçede Çalışkan Öğrenciler Alışverişte diye bir proje başlattıklarını ve ilk uygulamayı gerçekleştirdiklerini belirtti.
     İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce ilk ve orta dereceli okullarda okuyan çalışkan, sınıfında iyi örnek olan 15 öğrencinin tespit edildiğini, bu öğrencilerin hafta sonunda, öğretmenleri refakatinde ilçeye en yakın alışveriş merkezine götürdüklerini ifade eden Koç, Verdiğimiz harçlıkla alışveriş merkezinde gençler gönüllerince kıyafet alışverişi yaptı. Sonra kitap mağazasından istedikleri kitapları aldı. Daha sonra hep beraber sinemada film seyretti. Son olarak aynı yerde yemek yeyip eğlendikten sonra gün sonunda alışveriş merkezinden ayrılarak ilçeye döndü dedi.
     Uygulamaya devam edeceklerini kaydeden Koç, Bu projenin asıl hedefi başarılı öğrencilerin ödüllendirilmesi ve arkadaşlarını da teşvik etmeleridir. Önceki çalışmalardan farklı olarak bu projeyle öğrencilerin kendi ihtiyaçlarını kendilerinin tayin etmeleri ve kendilerine verilen para ile alışveriş yapmaları sağlanarak, özgüvenlerini artırmak amaçlanmıştır diye konuştu.
    
     Muhabir: İsmet Kösoğlu
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Başarılı öğrencilere alışveriş merkezi gezisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER