Başbağlar katliamının 19. yılı

Başbağlar katliamının 19. yılı -AK Parti Malatya Milletvekili Şahin: -Sivastaki yakan el ile Başbağlardaki yakan ve sıkan el aynı eldir


MALATYA (A.A) - AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, Sivastaki yakan el ile Başbağlardaki yakan ve sıkan el aynı eldir dedi.
     Şahin, Başbağlar katliamının 19. yılı dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, Sivas Olayları ve Başbağlar katliamının bölge insanının asırlardır süregelen kardeşliğine, komşuluğuna, akrabalığına, barış ve huzuruna yönelik bir tavır, açılmış savaş olduğunu belirtti. Şahin, şöyle devam etti:
     Şurası kesin ki; Sivastaki yakan el ile Başbağlardaki yakan ve sıkan el aynı eldir. Madımak ile insanlığın yüreğine düşen ateş Başbağlar ile bağırları dağlamıştır. Masum Anadolu insanı Alevisiyle Sünnisiyle aynı şer odağının hedefi olmuş ve bu menfur saldırılarla kimileri Türkiyede bir mezhep çatışmasını iklimlemek istemiştir. Madımak olaylarını ne kadar kınıyorsak, Başbağlar katliamını da kınamak durumundayız. Çok daha önemlisi her iki acı üzerinden siyaset yapmaya çalışan bir akbaba siyasetine ve siyasetçilerine fırsat vermemeliyiz.
     Birliği bozmaya çalışanların beyhude bir uğraş içinde olduğunu vurgulayan Şahin, Tarihi kirleten, masumiyeti zedeleyen, adaleti örseleyen, her şiddet hareketini telin ediyorum. Terörü meşru bir yol olarak görenlerle bu uğurda masum insanlarımızın canlarına kastedenleri lanetliyor ve kınıyorum değerlendirmesinde bulundu.
    
     Muhabir: Tuba Karahan
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Başbağlar katliamının 19. yılı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER