Başbakan Erdoğanın Avrupa temasları

Başbakan Erdoğanın Avrupa temasları -Türkiye-Macaristan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı ve AK Parti Kütahya Milletvekili Kavuncu: Özellikle enerji alanında iş birliği içinde hareket edilmesi adına imzalar atıldı


KÜTAHYA (A.A) - Türkiye-Macaristan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı ve AK Parti Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki heyetin, Çek Cumhuriyeti, Slovakya ve Macaristan ziyaretlerinde özellikle enerji alanında iş birliği içinde hareket edilmesi adına imzalar atıldığını bildirdi.
     Kavuncu, yaptığı yazılı açıklamada, Erdoğan ve beraberindeki heyetle 3-6 Şubatta Çek Cumhuriyeti, Slovakya ve Macaristanı kapsayan geziye katıldığını hatırlattı.
     Heyette, Avrupa Birliği (AB) Bakanı Egemen Bağış, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlunun da bulunduğunu belirten Kavuncu, şunları kaydetti:
     Türk-Macar Karma Ekonomik Komisyonu Eşbaşkanı olan Sağlık Bakanımız ile Macar Eşbaşkan arasında düzenlenen resmi toplantıya katıldık. Her türlü ekonomik alanda yapılan çalışmaların artırılmasını kararlaştırdık. Ziyaretimizde 3 ülke ile siyasi ve ticari ilişkilerimizi geliştirmeyi hedefledik. Orta Avrupanın bu önemli ülkeleriyle ikili ilişkilerin tüm yönleriyle gözden geçirilmesi ve güçlendirilmesinin yanı sıra bölgesel ve uluslararası güncel gelişmeler ele alındı. Heyetler arasında çok verimli görüşmeler gerçekleştirildi. Özellikle enerji alanında iş birliği içinde hareket edilmesi adına imzalar atıldı. Ülke vatandaşlarının daha rahat seyahat edebilmesi için karşılıklı vizelerin kaldırılabilmesi çalışmalarına başlandı. Bu ülkeler, aynı zamanda Türkiyenin ABye katılım sürecini de samimiyetle, güçlü bir şekilde destekleyen ülkeler. 3 ülkenin de başkentlerinde ekonomik ve ticari iş birliğinin geliştirilmesi bakımından önemli işlev gören iş forumlarına katıldık. Toplantılarımıza yaklaşık 120 iş adamı eşlik etti ve önemli anlaşmalara imza atıldı. Şu anda 3 ülke ile 5 milyar dolar olan ticaret hacmimizin 2015 yılında 3 kat artırılarak 15 milyar dolara çıkarılması hedeflendi.
     Kavuncu, Erdoğanın, bu ülkelerde bulunan tarihi ve Osmanlı eserlerinin restorasyon ve onarım çalışmalarının yapılması konusunda ilgililere talimat verdiğini ifade ederek, görüşmelerin ülke ekonomimize olumlu katkılar sağlayacağını ümit ettiğini ve bu ülkelerin gelecekte Türkiyede birçok yatırıma girmelerine vesile olmasını dilediğini belirtti.
    
     Muhabir: Hadi Şengül
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Başbakan Erdoğanın Avrupa temasları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER