Başbakan Erdoğanın Eskişehir ziyareti

Başbakan Erdoğanın Eskişehir ziyareti -Çok partili dönemin ilk mitinginin yapıldığı Çifteler, Atatürkün önerisiyle Bakanlar Kurulunun ilk kez Ankara dışında toplandığı Sivrihisar ile Mihalgazi ve Sarıcakaya ilçeleri, Erdoğan taraf


ESKİŞEHİR (A.A) - Deniz Açık - Türkiyede çok partili dönemin ilk mitinginin yapıldığı Çifteler, Atatürkün önerisiyle Bakanlar Kurulunun ilk kez Ankara dışında toplandığı Sivrihisar ile Mihalgazi ve Sarıcakaya ilçeleri, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından ziyaret edilmenin sevincini yaşıyor.
     Erdoğan, 23-24 Martta Eskişehire gerçekleştirdiği program kapsamında Mihalgazi, Sarıcakaya, Çifteler ve Sivrihisar ilçelerini ziyaret etti.
     Mihalgazi Belediye Başkanı Mürteza Karabaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Başbakan Erdoğanın ilçelerini ziyareti sırasında sevindiklerini ve heyecanlandıklarını bildirdi.
     İlk kez bir Başbakan ilçemizi ziyaret etti diyen Karabaş, Erdoğana ilçelerinin sorunlarını bir dosya halinde ilettiklerini kaydetti.
     Karabaş, Erdoğana verdikleri dosyada, Sağlık Meslek Lisesi açılması, Adliye Binasının yeniden ilçeye gelmesi, ilçeyi Eskişehire bağlayan karayolunun rehabilite edilmesi, Süper Amatör Ligde mücadele eden Mihalgazi Spor Kulübünün sahasının sentetik çimle kaplanması taleplerinin de bulunduğunu dile getirdi.
    
     -Sarıcakaya-
    
     Sarıcakaya Belediye Başkanı Ali Kahya da Başbakan Erdoğanın ve beraberindekilerin ilçeyi ziyaret etmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
     Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez bir Başbakanın ilçelerini ziyaret ettiğini anlatan Kahya, şöyle konuştu:
     Başbakanımızın ziyaretiyle Sarıcakayanın adı ilk kez duyuldu. Büyük bir nimet. Kendisine, ilçemizin sorunlarının yazılı olduğu bir dosya ilettik. Bu sorunlara, zamanla el atacak. Başbakanımız ve eşi Emine Erdoğan ilçemizdeki bir garibanın düğününe katıldı. Emine Hanım, gelinimize bir bilezik taktı. Emine Erdoğan ve kızı Sümeyye Erdoğana, Sarıcakaya ve Köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi üyesi kadınlarımızın yaptığı ikramları sunduk. Ben de Başbakanımıza, ilçemizin hizmet anahtarını takdim ettim.
    
     -Çifteler-
    
     Çifteler Belediye Başkanı Metin Özen ise Adnan Menderesin 1 Mayıs 1948de çok partili dönemin ilk mitinginin Çiftelerde gerçekleştirdiğini hatırlattı.
     Başbakan Erdoğanın ilçeye gelen ikinci Başbakan olduğunu ifade eden Özen, Sayın Başbakanımıza ilçenin taleplerini ilettik. Sakarya Nehri Projemiz hakkında bilgi verdik. Başbakanımız sayesinde Sakaryabaşı Eskişehirin tatil merkezi olacak. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumundan doğalgaz için yetki çıktı. Bu yıl, ilçemize doğalgaz gelecek. Mevcut hayvan pazarı, TOKİ için ayrıldı diye konuştu.
     Özen, Büyükşehir Belediyesi Yasası ile ilçelerin daha da güçleneceğini vurguladı.
    
     -Sivrihisar-
    
     Sivrihisar Belediye Başkanı Fikret Arslan da 24 Mart 1922de Atatürkün önerisiyle Bakanlar Kurulunun ilk kez Ankara dışında, Eskişehirin Sivrihisar ilçesindeki Zaim Ağa Konağında toplandığını anımsatarak, Başbakan Erdoğanın da aynı gün ilçeye gelmesinin önemli bir tesadüf olduğuna işaret etti.
     Erdoğana ilçenin misafirperverliğini gösterdiklerini belirten Arslan, Başbakanımıza ilçenin sorunlarını ilettik. Bazı taleplerimiz oldu. Kendisine iki teşekkür plaketi verdim dedi.
    
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Başbakan Erdoğanın Eskişehir ziyareti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER