Başbakan Yardımcısı Arınç, Manisada

Başbakan Yardımcısı Arınç, Manisada -Arınç, Vakıfbankın desteği ile yaptırılacak ZİÇEV Yatılı Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezinin temelini attı -Başbakan Yardımcısı Arınç: Ben bunun örnek ve öncü olmasını diliyorum


MANİSA (A.A) - Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Vakıfbankın desteği ile Manisada yaptırılacak olan Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı (ZİCEV) Yatılı Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezinin temelini attı.
     Arınç, törende yaptığı konuşmada, temelini attıkları tesise olan ihtiyacın ne kadar acil ve önemli olduğunun bilincine, aile dostları ve Zihinsel Engellileri Koruma Derneği kurucalarından Müyesser Gürelden öğrendiğini belirtti.
     Arınç, Türkiyede zihinsel engelli çocuğa sahip olan anne babaların kendileri vefat ettiğinde çocuklarının ne olacağını sorduğunu, çare aradığını ve bu konuda Müyesser Gürelin ısrarlı takibiyle bu konu üzerinde çalıştıklarını anlattı. Arınç, Vakıfbank yönetiminin bu konuyu gündemine almasıyla da ZİCEV çatısı altında zihinsel engelli bireylerin yatılı olarak da bakım ve rehabilitasyonun yapılabileceği bu merkezin yapılmasının gerçeğe dönüştüğünü ifade etti.
     Başbakan Yardımcısı Arınç, Vakıfbankın konuya çok pozitif baktığını ve bu sayede 25i kız, 25i erkek olmak üzere 50 öğrenci kapasiteli merkez inşaatının yıl sonunda tamamlanmasının planlandığını dile getirerek, şunları kaydetti:
     Vakıfbankın bu işi yapması önemlidir. Biz bir vakıf medeniyetinin çocuklarıyız. Vakıfbankın sermayesinde vakıfların payı var. Vakıflar sadece insana değil tüm mahlukata hizmet için kurulmuş. Ayakları kırık olduğu için göç edemeyen hayvanlar için bile vakıflar kurulduğunu biliyoruz.
     Son zamanlarda sosyal sorumluluk diyorlar. Her kurum sosyal sorumluluk açısından güzel şeyler yapıyor. Manisa, bu konuda çok zengin illerimizden birisidir. Bugüne kadar 140 civarı eğitim tesisi, okul, yurt yapıldığını biliyorum. Bugün bu hayırlı hizmetle Vakıfbank karına daha çok kar ekleyecek. Herkesin takdiri, alkışını kazanacak, daha bereketli, daha faydalı, daha büyük olsun diye dua edilecek hayırlı bir iş yaptı. Bu imkanların daha fazlasına sahip olup bu işleri düşünmez olanlar da vardır. Bunun bir hizmet örneği olarak tüm Türkiyede itibarlı bir vazife olarak karşılanacağını düşünüyorum. Türkiyenin her yerinde bu tür müesseselere ihtiyaç var. Ben bunun örnek ve öncü olmasını diliyorum.
    
     -Diğer konuşmacılar-
    
     Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz de eğitimde feda edilecek tek biri kişinin olmadığını belirterek, Vakıfbanka zihinsel engelli çocukların eğitimine verdiği destekten dolayı teşekkür etti.
     Vakıfbank Genel Müdürü Süleyman Kalkan da bankalarının sosyal sorumluluk projeleriyle öne çıkan bir kuruluş olduğunu belirterek, Manisada attıkları bu temelle yaptırdıkları okul sayısının 28e çıkacağını kaydetti,
     ZİÇEV Yönetim Kurulu Başkanı Halil Aydoğan ise vakıflarının ülke genelinde 2 bin zihinsel engelli çocuğa eğitim ve rehabilitasyon hizmeti verdiğini dile getirerek, Manisada yaptırılan bakımevi ve rehabilitasyon merkezinin alanında Türkiyenin alanında en iyilerinden biri olacağını söyledi.
    
     Muhabir: Tolga Albay / Ufuk Kırabalı
     Yayıncı: J.Jale Müminoğlu
<< Önceki Haber Başbakan Yardımcısı Arınç, Manisada Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER