Başbakan Yardımcısı Arınç:

Başbakan Yardımcısı Arınç: "3 bin 750 vakıf eseri onarıldı. Bugüne kadar bunlar için 2,5 katrilyon lira harcadık"


SİİRT (A.A) - Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "3 bin 750 vakıf eseri onarıldı. Bugüne kadar bunlar için 2,5 katrilyon lira harcadık" dedi.
     Arınç, Siirt Ulucamide cuma namazını kıldıktan sonra iş adamı Ethem Sancakın Aydınlar (Tillo) ilçesine bağlı Çatılı köyünde onuruna verilen yemeğe katıldı.
     Yemeğin ardından ilçedeki tarihi mekanları gezen Arınç, yetkililerden Alkumru Barajı hakkında da bilgi aldı. Siirt kent merkezinde onarımı tamamlanan Babuddarp Camisinin yeniden ibadete açılması nedeniyle düzenlenen törene katılan Arınç, burada yaptığı konuşmada, Siirtin pek çok alim, bilgin ve devlet adamı yetiştirdiğini söyledi.
     Onarımı tamamlanan cami için 550 bin lira harcandığını belirten Arınç, şöyle dedi:
     "Siirtte tarih, kültür, inanç, maneviyat, hamdolsun her caddesinde camileri, medreseleri, külliyeleriyle ecdadımızın bıraktığı emanetlere sahip. Bu Siirtin maneviyat zenginliğidir. Pek çok alim, bilgin, devlet adamları yetiştirmiş. Maalesef biz zamanında bu emanetlere sahip çıkamadık ama hükümetimiz geldikten sonra Vakıflar Genel Müdürlüğü canla başla bunlara sahip çıkmaya başladı. Bir kısmı yıkılmış harap olmuş, bir kısmı alınıp satılmış, herkes Siirt gibi vakıf ruhuna sahip değil ki. Vakıf eseri cami avlusu, meyhane yapılmış, 1950den önce camiler, külliyeler, hamamlar, çok satılmış ve içinde fevkalade kötü işler yapılmış. Biz geldik elimizdekilere sahip çıktık. 3 bin 750 vakıf eseri onarıldı. Halen devam edenler var. İşte bugüne kadar bunlar için 2,5 katrilyon lira harcadık. Bizim işlerimizde 70 bine yakın insan çalıştı. Kim vakfa sahip çıkarsa Allah onu aziz ediyor."
     Konuşmanın ardından onarımı tamamlanan cami, İl Müftüsü Faruk Arvasın okuduğu dualar eşliğinde ibadete açıldı. Camide namaz kılan Arınç, çıkışta, Pervaride 10 Kasım 2012 tarihinde helikopter kazasında şehit olan Kürşat Güneşin ailesiyle sohbet ederek, şehidin 10 aylık bebeğini sevdi.
     Arınç ve beraberindekiler daha sonra Valilik ve Emniyet Müdürlüğünce dezavantajlı çocuk ve gençlere eğitim vermek amacıyla açılan Siirt Akademiyi gezerek, yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı.
     Buradaki çocuklarla sohbet eden Arınç, çocuklara "Aranızda Ayşe, Fatma, Reyhan, Heval, Rojin ismi de var mı-" diye sordu.
    
     Muhabir: Nurten Aslan-Nail Kadırhan/İbrahim Yakut
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Başbakan Yardımcısı Arınç: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER