Başbakan Yardımcısı Bozdağ, İzmirde

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, İzmirde -"(Reyhanlıdaki patlamalar)Bu olayı gerçekleştiren caniler ne hesap yaparlarsa yapsınlar ne tür tuzak kurma niyetleri olursa olsun bu millet her zaman hesapları bozmuş, tuzakları tuzak kuranların başı


İZMİR (A.A) - Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Reyhanlıdaki patlamalara ilişkin, "Bu olayı gerçekleştiren caniler, ne hesap yaparlarsa yapsınlar ne tür bir tuzak kurma niyetleri olursa olsun, bu millet her zaman hesapları bozmuş, tuzakları, tuzak kuranların başına geçiren anlayışları hayata geçirmiş ve onlara hiç bir zaman prim vermemiştir" dedi.
     Bozdağ, partisinin Okçu Düğün Salonunda düzenlenen Bornova İlçe Danışma Meclisinde yaptığı konuşmada, annelerin en kutsal varlıklar olduğunu ifade ederek tüm annelerin gününü kutladı.
     Hatayın Reyhanlı ilçesindeki patlamalar nedeniyle bir çok annenin yüreğinin yandığını ifade eden Bozdağ, şunları söyledi:
     "Bu olayı gerçekleştiren caniler, ne hesap yaparlarsa yapsınlar ne tür bir tuzak kurma niyetleri olursa olsun, bu millet her zaman hesapları bozmuş, tuzakları, tuzak kuranların başına geçiren anlayışları hayata geçirmiş ve onlara hiç bir zaman prim vermemiştir. Her zaman insanımızda aklıselim egemen olmuştur. Aklıselimin olduğu yerde, fitne ateşleri yakmak için fırsat bulamazlar, yakanlar da bunu başaramazlar. O yüzden ben milletimizin sağduyusu, hükümetimizin aldığı tedbirler, atacağı adımlar, bu olay üzerinden nifak kurgulayanların ve planlan yapanların bütün hesaplarını, bütün planlarını boşa çıkaracaktır. Türkiyenin tavrını, gücünü bugüne kadar sınayanlar, deneyenler hep hüsranla karşılaşmışlardır, hiç kimse netice alamamıştır. Bundan sonra da alınması mümkün değildir. Türkiye büyük bir devlettir, Türk milleti büyük bir millettir, bu büyük millet ve büyük devlet olmanın bilinciyle her duruma ve meseleye vaziyet etmektedir."
    
     -Çözüm süreci-
    
     İktidar olarak 2002 yılında yola çıktıklarında, siyasetin üç temel hastalığına karşı "kırmızı çizgi" çektiklerini ve millete asla dinsel, etnik ve bölgesel milliyetçilik yapmayacaklarını ilan ettiklerini hatırlatan Bozdağ, çünkü bu hastalıklı anlayışların, toplumların birbirlerine olan saygısını, sevgisini yitirmesine ayrışmasına neden olduğunu söyledi.
     Başbakan Yardımcısı Bozdağ, bugüne kadar bu anlayışla hareket ettiklerini ve tüm meselelere bu açıdan yaklaştıklarını dile getirerek, şunları kaydetti:
     "Türkiye sorunlarını çöze çöze yüklerini ata ata yoluna devam etmelidir. Eğer yüklerini çoğaltarak devam ederse dünya ülkeleri arasındaki koşması yavaşlar. O yüzden biz 30 yıldır ülkemizde devam eden terör belasını ortadan kaldırma noktasında da ciddi adımlar attık. Bugüne kadar Türkiyede terörle sadece güvenlik boyutuyla mücadele yapılmış, zaman zaman kısmen başka adımlar atılsa da iş tamamen güvenlikçi politikalara ihale edilmişti. Hepimiz biliyoruz ki terör belasının akıttığı kan 30 senedir bu ülkenin her tarafında insanımızın yüreğini acıttı, ocaklara ateş düşürdü. Bu ateşi söndürmek, bu acıyı dindirmek bizim vazifemiz. Türkiye 30 yıldır MHPnin, CHPnin dediğini yapıyor. Yangını büyütmekten başka, akan kanın devamını sağlamaktan başka CHPnin ve MHPnin önerdiği politikalar Türkiyeye bir fayda sağlamadı. Öyleyse bu meseleye biraz daha geniş bakmak ve oradan hareket etmek lazım."
    
     -"Sorunu konuşamıyoruz bile"-
    
     Terörle mücadelede başarı kazanmış ülkelere bakıldığında bu meseleye siyaset üstü bir gözle bakıldığının görüldüğünü ancak Türkiyede muhalefetin, bu konuyu konuşmaya bile yanaşmadığını, randevu taleplerini, komisyon kurma tekliflerini geri çevirdiğini belirten Bozdağ, şöyle konuştu:
     "Başbakan ile Türkiyenin ana muhalefet partisi ve diğer muhalefet partileri terör meselesini konuşmayacak da neyi konuşacak- Kılıçdaroğlu veya Bahçeli, sayın Başbakanımızla konuşmuş olsa Türkiye bölünür müydü- Baykal randevu verseydi Türkiye şakkadanak ikiye mi ayrılacaktı, Bahçeli randevu verseydi, Türkiye paramparça mı olacaktı, böyle bir hastalıklı anlayış olabilir mi, ama maalesef böyle bir fotoğrafla karşı karşıyayız."
    
     -"Şehitlerin ruhu incinmez"-
    
     Bozdağ, çözüm süreci konusunda muhalefet partilerinin, tek yaptığının şehitler, aileleri ve gaziler üzerinden iftiralarda bulunmak olduğunu dile getirdi.
     Bekir Bozdağ, konuşmasını şöyle sürdürdü:
     "Bu süreç işlerse şehitlerin yakınlarına, gazilerimize ne diyeceğiz diyorlar, iftira ediyorlar. Bizim şehitlerimiz niçin şehit oldular, gazilerimiz niçin gazi oldular, terör bitmesin diye mi- Ben şehit oldum benden sonra başka Mehmetler de şehit olsun diye mi şehit oldular- Benim kanım aktı, anam babam, eşim yavrularım ağladı, başkalarının ki de ağlasın diye mi şehit oldular- Terör bitmesin, ilanihaye devam etsin diye mi şehit oldular- Gazimiz, elini ayağını terör devam etsin, kan akmaya devam etsin diye mi gazi oldu- Hayır peki niçin şehit oldular, gazi oldular, terör bitsin diye, en son akan kan benim kanım olsun, başka bir Ahmetin Mehmetin kanı akmasın diye şehit oldular. Gözyaşı dinsin, benim anam dışına başkalarının anası ağlamasın diye şehit oldular. Eğer biz bu meselede netice alır, terör meselesini tamamen bitirir, terör örgütünün silah bırakmasını ve tamamen tasfiyesini temin ettiğimizde, şehitlerimizin ruhu bundan incinmez, gazilerimiz ve onların yakınları bundan incinmez, aksine şehitlerimiz mana alemde bizim uğruna can verdiğimiz mücadeleyi, kardeşlerimiz, evlatlarımız neticelendirdi, terörü bitirdi diye memnuniyet duyarlar."
     Terör sorununu çözmenin cesaret istediğini ve o cesarete milletin kendilerine vermiş olduğu görev doğrultusunda sahip olduklarını ifade eden Bozdağ, "Biz bu meseleyi sayın Başbakanımızın dirayetiyle ortaya koyduğu iradeyle çözüme kavuşturduğumuzda Türkiye bambaşka bir yere gelecektir" dedi.
    
     -"İzmirlilerin gönlünden çıkaramazsınız"-
    
     Başbakan Yardımcısı Bozdağ, benzer iftiralara CHP ve onu destekleyen medya tarafından İzmirde de uğradıklarını, her türlü sözün, yapılan işin çarpıtılarak, "AK Parti, bak size böyle bakıyor, size böyle şaşı gözle bakıyor, sizi böyle itam ediyor" sloganlarıyla manşetlere taşındığını söyledi.
     Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmezin İzmire yönelik sözlerinin, kurumun yaptırdığı anket çalışması ve Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla bastırılan afişlerle ilgili yapılan haberlerden, CHPli milletvekillerinin bu konulardaki tutumlarına ilişkin örnekler veren Bozdağ, şunları kaydetti:
     "AK Partiyi İzmirlilerin gönlünden düşürmek için gayret sarf ediyorlar. Boşuna iftiralarla uğraşmayın ey CHPliler, ey CHPli yandaş candaş medya. Boşuna uğraşmayın İzmirlilerin gönlünden Tayyip Erdoğan ve arkadaşlarını hiç kimse çıkaramaz. İzmirliler bizi biliyor, biz onları biliyoruz. Ama bilesiniz ki CHP belediye seçimleri yaklaştıkça veya genel seçimler yaklaştıkça her dönemde, İzmirli kardeşlerimizle bizim aramıza mesafe koyacak, koskoca bir iftira kampanyası başlatıyor, bu kampanya ile insanları cepheleştiriyor."
    
     Muhabir: Ufuk Kırabalı - Efsun Yılmaz
     Yayıncı: Mehmet Güldaş
<< Önceki Haber Başbakan Yardımcısı Bozdağ, İzmirde Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER