Başbakan Yardımcısı Bozdağ Mardinde

Başbakan Yardımcısı Bozdağ Mardinde -Bozdağ: Farklı diller ve dinler Türkiyenin zenginlikleridir Mardin, birbirine tahammül edemeyenler birbirlerine karşı sabırlı, olumlu, iyi davranış göstermeyenlerin hepsine güzel bir örnektir


MARDİN (A.A) - Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, farklı diller ve dinlerin Türkiyenin zenginlikleri olduğunu söyledi.
     2. Dış Politika Çalıştayına katılmak üzere Mardinde bulunan Bozdağ, çalıştayın açılışına katıldıktan sonra kentin tarihi ve turistik mekanlarını gezdi.
     Başbakan Yardımcısı Bozdağ, Vali Turhan Ayvaz, AK Parti Mardin Milletvekilleri Muammer Güler ve Abdurrahim Akdağ ile birlikte ilk olarak Dara Antik Kenti ziyaret etti.
     Çocuk rehberlerden antik kent ile ilgili bilgi alan Bozdağ, taş mezarlıkları, zindan ve su sarnıçlarını gezdi. Köylülerle de bir süre sohbet eden Bozdağ, çocuklara oyuncak dağıttı.
     Karnesi ile birlikte aldığı takdir belgesini kendisine gösteren 4. sınıf öğrencisi Yılmaz Kayanın bileğindeki Galatasaray renklerinden oluşan bilekliği gören Bozdağ, Sen Galatasaraylısın şimdi ne yapacağız- şeklinde sorusu üzerine, Sayın Bakanım sizin için takımımı değiştiriyorum dedi. Bakan Kayaya da ayrıca hediye verdi.
     Daha sonra Deyrulzafaran Manastırına geçen Bozdağı Deyrulzafaran Manastırı Metropoliti Salibe Özmen, karşıladı.
     Manastırdaki, metropolit mezarlığı, ayin bölümü, manastır mutfağı ve teras kısmını ziyaret eden Bozdağ, burada Özmen ile sohbet etti.
     Burada bir açıklama yapan Bozdağ, dillerin ve dinlerin yaşatılmasının Türkiyenin bugün ve gelecekte daha da güçlü olması için çok önemli olduğunu düşündüklerini kaydetti.
     Buralara gelip gezenlerin, görenlerin Türkiyenin farklı medeniyetlerinin, dillerin, dinlerin buluştuğu ve kaynaştığı önemli bir merkez olduğunu söylediklerini ifade eden Bozdağ, şöyle dedi:
     Dünya açısından da son derece önemlidir. Mardine gelenlerde inanıyorum Mardinin taşıdığı bu medeniyetten bu farklı din anlayışlarının burada yüzyıllardır barış ve huzur içerisinde yaşamasından alacakları çok ders vardır. Mardin birlikte yaşama kültürünü asırlardır gerçekleştirmiş illerimizden birisidir. Bu yönden baktığımızda hem Türkiyeye, hemde dünyaya örnektir. Mardin, birbirine tahammül edemeyenler, birbirlerine karşı sabırlı, olumlu iyi davranış göstermeyenlerin hepsine güzel bir örnektir. O yüzden ben Mardinlileri tebrik ediyorum, böyle bir birlikte yaşamayı herkese gösterdikleri için. Farklı diller ve dinler Türkiyenin zenginlikleridir. Biz ülkemizin bu zenginliklerini hem korumak, hem de yaşatmak, geleceğe taşımak, Türkiyeye ve dünyaya tanıtmayı çok önemsiyoruz. Bu konuda da çok ciddi adımlar atıyoruz. Biliyorsunuz vakıflarla ilgili önemli düzenlemeler yapıyoruz. Azınlıkların yapıtları ile ilgili bir takım hukuki eksiklikleri, haksızlıkları ortadan kaldırmak için adımlar atıyoruz. Bunlar önemli gelişmeler tabi başkaca sorunlar sıkıntılar varsa bunları da konuşmak gerekir.
    
     Muhabir: Nail Kadırhan
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Başbakan Yardımcısı Bozdağ Mardinde Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER