Başbakan Yardımcısı Bozdağ: (3)

Başbakan Yardımcısı Bozdağ: (3) -"(CHPnin çözüm sürecindeki tavrı) Türkiye için hayati meselelerde bir partinin böyle kararsız Kazım rolünde olmasını işin doğrusu pek doğru görmüyorum" -"İktidar net, muhalefette net olmalı"


DENİZLİ (A.A) - Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, çözüm sürecinde CHPnin net olmadığını belirterek, "Türkiye için hayati meselelerde bir partinin böyle kararsız Kazım rolünde olmasını işin doğrusu pek doğru görmüyorum. İktidar net, muhalefette net olmalı" dedi.
     Denizli Valisi Abdülkadir Demiri ziyaretinde gazetecilerin çözüm süreci konusunda CHPde yaşanan belirsizlikle ilgili sorularını yanıtlayan Bozdağ, konunun ana muhalefet partisinin iç meselesi olduğunu söyledi.
     CHPde bazı milletvekillerinin sürece destek verdiğini bir kesimin ise çözüm sürecine destek verenleri "hain" ilan ettiğini ifade eden Bozdağ, bu konuda farklı yaklaşımlar olduğunu belirtti.
     "Gönül ister ki Türkiyenin ana muhalefet partisinin bu sürece dair net bir görüşü olsun. Karşıysa da net bir görüşü olsun, destekliyorsa da net bir görüşü olsun" diyen Bekir Bozdağ, şunları kaydetti:
     "Genel başkan Biz sürece karşıyız diyor. Önce Kredi açtım, kredi veriyorum dedi, sonra Krediyi geri aldım dedi. Ondan sonra başka laflar söyledi. Şimdi biz de şaşırdık acaba Kılıçdaroğlunun kredisi devam ediyor mu aldı mı- Bir vekil açıklama yapıyor Yüzde 63 partimizde destek var diyor. Genel başkan yardımcısı sonra onu istifaya zorluyorlar, istifa ettiriyorlar. Sonra önerge veriyor Sezgin Tanrıkulu. Bizim Mecliste araştırma komisyonu kurulmasına ilişkin verdiğimiz araştırma önergesiyle CHPli milletvekillerinin verdiği önergenin cümlelerini yan yana koyup değerlendirdiğinizde neredeyse birbirinin tıpkısının aynısı denebilecek kadar örtüşen bir önergeleri vardı. Biz önergeyi verince hemen geri çektiler. İşte akil insanlarla ilgili Kılıçdaroğlu, biz gündeme getirmeden önce akil adamlar diye defalarca söyledi. Biz gündeme getirince haydi kurduk buyurun deyince Ben öyle demedim de şöyle dedim. Komisyon için önerge verdik gelin komisyon için deyince önergelerini geri çektiler, Biz buna milletvekili vermeyiz... Bizim muhalefet öyle. Gelin diyoruz gelmiyorlar. Milletimiz onları takip ediyor. CHPnin kendi iç meselesidir ama Türkiye için hayati meselelerde bir partinin böyle kararsız Kazım rolünde olmasını işin doğrusu pek doğru görmüyorum. İktidar net, muhalefette net olmalı. Bugün net olan bir CHP yok. Hangisine itimat edeceğiz, hangisine karşı çıkacağız onu bilmiyoruz."
     Denizli Valisi Abdülkadir Demir ise Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağı ağırladıkları için mutlu olduklarını belirtti.
     Bozdağ, daha sonra Valilik Şeref Defterini imzaladı.
     (Bitti)
    
     Muhabir: Ramazan Ercan
     Yayıncı: Mehmet Güldaş
<< Önceki Haber Başbakan Yardımcısı Bozdağ: (3) Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER