Basın İlan Kurumundan Anadolu Ajansına ziyaret

Basın İlan Kurumundan Anadolu Ajansına ziyaret -BİK Kayseri Şube Müdürü Başeğmez: -Anadolu Ajansı, yaptığı haberler ve gazetelere sunduğu içerikle Anadolu Basınının kalite çıtasını yükseltiyor


KAYSERİ (A.A) - Basın İlan Kurumu (BİK) Kayseri Şube Müdürü Osman Başeğmez, Anadolu Ajansının 93. kuruluş yıldönümü münasebetiyle AA Kayseri Bölge Müdürü İsmail İçeri ziyaret etti.
     Bölge Müdürlüğü çalışanlarını tebrik ederek, kuruluş yıldönümünün hayırlı olması temennisinde bulunan Başeğmez, Anadolu Ajansı, yaptığı haberler ve gazetelere sunduğu içerikle Anadolu Basınının kalite çıtasını yükseltiyor dedi.
     Başeğmez, Anadolu Ajansımız bir asra yaklaşan köklü geçmişiyle ülkemizin dünyaya tanıtılmasında çok önemli bir görevi yerine getiriyor. Özellikle son yıllarda yayın yaptığı dil sayısını arttırmış olması Anadolu Ajansımızı bir dünya ajansı haline getirdi. Özellikle Orta Doğuda Anadolu Ajansı çok önemli bir misyon üstlenmiş durumda diye konuştu.
     Basın İlan Kurumu olarak son dönemde özellikle Anadolu Basınının her anlamda kalitesinin artması için çalıştıklarını ifade eden Başeğmez, Basın İlan Kurumu Genel Müdürümüz Mehmet Atalay, özellikle Anadolu Basınının gelişmesi, yerel gazetelerin daha çok kitleler tarafından takip edilmesi, Anadoluda çalışan gazetecilerin daha iyi şartlarda görev yapması için çalışıyor. Bu çalışmalarda da önemli mesafeler alındı. Bana göre, Anadolu Ajansımız da Anadolu basınının kalitesinin artmasına çok ciddi katkı sağlıyor. Gazetelerin içeriklerinde Anadolu Ajansının haberleri geniş yer alıyor. Bu sayede yerel basın okuyucuları temiz bir Türkçe ile haberleri takip edebiliyor. Anadolu Ajansının ortaya koyduğu habercilik anlayışı aynı zamanda, yerelde pek çok gazeteci tarafından da örnek alınıyor. Bu yönüyle de Anadolu Ajansı, Anadolunun habercilikte önemli bir rehberi konumunda bulunuyor dedi.
     Anadolu Ajansı Kayseri Bölge Müdürü İsmail İçerde ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, 6 Nisan 1920de kurulan Anadolu Ajansının kuruluşunun 93. yılında bir dünya ajansına dönüştüğünü, Anadolu Ajansı Genel Müdürü Kemal Öztürkün önderliğinde tüm çalışanların çok fedakarca bir performans sergilediklerini söyledi.
     İçer, günün anısına Başeğmeze Anadolu Ajansının yayınlarından hediye etti.
    
     Muhabir: Esma Aygün
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Basın İlan Kurumundan Anadolu Ajansına ziyaret Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER