Basın İlan Kurumu Hatay Şube Müdürü

Basın İlan Kurumu Hatay Şube Müdürü Uçar: Haberde yer alan iftira niteliğindeki ifadelerin hiç biri gerçeği yansıtmamaktadır


HATAY (A.A) - -Basın İlan Kurumu (BİK) Hatay Şube Müdürü Murat Uçar, bir yerel gazetede kendisiyle ilgili yapılan haber için, haberde yer alan iftira niteliğindeki ifadelerin hiç birinin gerçeği yansıtmadığını ifade etti.
     Uçar, yaptığı yazılı açıklamada, Antakyada yayımlanmakta olan Onuncu Köy gazetesinin 23 Kasım 2012 tarihli nüshasında, Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesizin geçtiğimiz ay BİK Hatay Şubesine gerçekleştirdiği ziyaret ve şahsı hakkında asılsız, iftira içerikli ve basın meslek ilkelerini hiçe sayan bir haber yayımlandığını kaydetti.
     BİK Hatay Şubesinin açılışında makamında ziyaret ettikleri Lekesizin 18 Ekim tarihinde kuruma iadeyi ziyarette bulunduğunu anımsatan Uçar şu ifadeleri kullandı:
     Antakyada yayınlanmakta olan Onuncu Köy gazetesinin 23 Kasım 2012 tarihli nüshasında, Hatay Valisi Sayın Mehmet Celalettin Lekesizin geçtiğimiz ay şubemize gerçekleştirdiği ziyaret ve şahsım hakkında asılsız, iftira içerikli ve basın meslek ilkelerini hiçe sayan bir haber yayınlanmıştır.
     Hatay Şubemizin açılışında ziyaret ettiğimiz Sayın Lekesiz, 18 Ekim 2012 tarihinde kurumumuza iadeyi ziyarette bulunmuştur. Saat 15:00 sıralarında şubemize gelen Sayın Lekesize kurumuzun işleyişi ve şubemizin çalışmaları hakkında bilgi verilmiştir. Sayın Vali, yarım saat süren ziyaretin ardından bir başka programına katılmak üzere şubemizden ayrılmıştır. Söz konusu ziyaret, haberde iddia edildiği gibi yemekli olmayıp misafirimize çay ve meyve ikramında bulunulmuştur. Kaldı ki, ziyaret yemekli olsa dahi bunun bir suçmuş gibi ifade edilmesi etik açıdan doğru olmadığı gibi habercilik açısından da gülünç bir örnek olmaktan öteye gitmemektedir.
     Haberde yer alan iftira niteliğindeki ifadelerin hiç biri gerçeği yansıtmamaktadır. Konuyla ilgili gerek kurumum gerekse şahsımın hukuki haklarının saklı olduğunu kamuoyuna saygılarımla bildiririm.
    
     Muhabir: Abdulgafur Kılıç
     Yayıncı: İsmihan Özgüven
<< Önceki Haber Basın İlan Kurumu Hatay Şube Müdürü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER