Basın Konseyi üyeleri Hatayda

Basın Konseyi üyeleri Hatayda -Konsey Başkanı Birgit: -Burada tespit edilen şeylerde yeniliklerin olmadığını, duyulanların hepsini gördük


HATAY (A.A) - Hatayda çeşitli ziyaretlerde bulunan Basın Konseyi Başkanı Orhan Birgit, Burada tespit edilen şeylerde yeniliklerin olmadığını, duyulanların hepsini gördük dedi.
     Birgit, Savon Otelde düzenlediği basın toplantısında, Suriyede yaşanan olaylar ve Hatayda bulunan Suriyeli sığınmacılarla ilgili iddiaları öğrenmek ve fikir alışverişinde bulunmak için yönetim kurulu üyeleri Oktay Huduti, Tufan Türenç, Turgut Kazan ve Yalçın Büyükdağlı ile geldikleri Hatayda iki günden bu yana çeşitli sivil toplum örgütlerini ziyaret ettiklerini, gazetecilerle buluştuklarını söyledi.
     Yaptıkları gözlemlerinin şu anda bireysel olduğunu, bir rapor haline getirme fırsatı bulamadıklarını ifade eden Birgit, şöyle konuştu:
     Önümüzdeki günlerde bunu rapor haline getireceğiz. Burada tespit edilen şeylerde yeniliklerin olmadığını, duyulanların hepsini gördük. Maalesef devlet ambulansları, sağlık ambulansları içerisinde silah taşındığını gösteren fotoğraflar da verildi. Bunlar benim telefonumda da var.
     Tufan Türenç de olayların çıktığı günden bu yana Suriye olayını gerek iç, gerek dış basından ve buradaki gazetecilerin izlenimlerinden çok dikkatli bir şekilde izlemeye çalıştıklarını söyledi. Türenç, geneline bakıldığında, Suriye olayının Türkiye açısından çok büyük bir handikap olduğunu gördüklerini vurguladı.
     Oktay Huduti ise olaya medya açısından bakmak istediğini, gördükleri gerçeklerle, medyada okunan arasında bir fark olduğunu, bazı şeylerin olduğu gibi yansıtılmadığını savundu.
     Turgut Kazan da iki günlük ziyaret ve görüşmelerinde gördüklerinin, hukuksal açıdan herkesin sığınmacılara kucak açılmasını insani bir bir görev saydığını ve bunda bir tartışmanın bulunmadığını kaydetti.
     Sığınma gibi çok temel bir insan hakları kalkanı altında Libyada görev yapmış silahlı operasyon gruplarının bir başka ülkeye karşı, bir başka ülkenin rejimini yıkmaya dönük olarak Türkiyede kullanılmak için korunduğunun apaçık anlaşıldığını iddia eden Kazan, bunun tehlikeli bir şey olduğunu söyledi.
     Yalçın Büyükdağlı ise Türkiyenin öncelikle komşularıyla, öncelikle de güney komşularıyla dostluk, kardeşlik, politik, kültürel ve ekonomik işbirliği içeresine girmesi ve bugünkü politikanın temelden değiştirilmesi gerektiğini kaydetti.
    
     Muhabir: İsmihan Özgüven-Salim Taş
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber Basın Konseyi üyeleri Hatayda Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER