Başiskelede şehit Fatih Sultan Karaaslanın adı

Başiskelede şehit Fatih Sultan Karaaslanın adı yaşatılacak


KOCAELİ (A.A) - Başiskele Belediyesi, 2013 yılının ilk meclis toplantısında, eski Yuvacık Belediye Başkanı Hikmet Karaaslanın Kütahyada şehit olan oğlu Fatih Sultan Karaaslanın adının yaşatılması için cadde veya parka verilmesi istendi.
     Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz Başkanlığında Konferans Salonunda yapılan yılın ilk meclis toplantısında, 12 gündem maddesi görüşüldü.
     Meclisin ilk maddesinde, Denetleme Komisyonu üyelerinin seçimi yapıldı.
     Oylamada Ahmet Karaaslan, Mustafa Şahintürk, Ahmet Çoban, Numan Tonga ve Zülküf Tanta komisyona seçilen isimler oldu.
     Bu arada, 2013 yılında Ağustos ayının tatil olması oy birliğiyle kabul edildi. Daha sonra gündemdeki Meclis Başkanı ve Komisyon Toplantı Huzur Hakkı ile ilgili madde görüşüldü.
     Ayaz, nüfusu 50 ile 100 bin arasında olan bölgeler için bakanlık tarafından belirlenen huzur hakkının 81 lira 93 kuruş olarak açıkladı.
     Gündem maddelerinin ardından söz alan Hüseyin Ayaz, geçen hafta hafta Kütahyada vatani görevini yaparken şehit olan, eski Yuvacık Belediye Başkanı Hikmet Karaaslanın oğlu, Fatih Sultan Karaaslanı rahmetle anarak ailesine de sabır diledi.
     Ayaz, Biz şehit kardeşimizin adını yaşatmak istiyoruz. Onun için bir cadde veya parka ismini vereceğiz. Konuyla ilgili çalışmalar başladı. Bunu önümüzdeki meclis gündemine de getireceğiz. Sizin fikirleriniz de önemli. Ben burada konuya dile getirdim. diye konuştu.
    
     Muhabir: Necdet Doğruyol
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Başiskelede şehit Fatih Sultan Karaaslanın adı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER