Başkan Bedirhanoğlu, din adamları için yemek

Başkan Bedirhanoğlu, din adamları için yemek düzenledi


HAKKARİ (A.A) - Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu, kente görev yapan din adamlarıyla, düzenlediği yemekte bir araya geldi.
     Belediye Toplantı Salonunda verilen yemeğe, İl Müftüsü M. Feysal Geylani ve camilerde görev yapan yaklaşık 100 imam katıldı.
     Dinin gereklerini halka ulaştırmada, din adamlarına büyük görev düştüğünü belirten Başkan Bedirhanoğlu, din adamlarının peygamberlerin vekilleri olduğunu söyledi.
     Bedirhanoğlu, şöyle konuştu:
     Dini bilgileri tüm gerçekliğiyle halka verebilirsek, sanırım insanların bundan etkilenmemesi mümkün değil. Fakat maalesef bu din kendi felsefesi, anlayışı ve gerçeğiyle halka verilmediği zaman sorunlar baş gösterir. İslamiyetin gerçekliğinden esinlenerek, kimsenin etkisinde kalmadan, İslami mantıktan bilinç alarak, bunu halka ulaştırmak, halka özümsetme gibi bir görevi yerine getirebilirsek, toplumsal sorunların birçoğu da ortadan kalkar. Bu açıdan sizlerin misyonu çok önemli.
     İl Müftüsü Geylani ise, belediye başkanının davetinin kendilerini mutlu ettiğini söyledi.
     Geylani, Tüm personelim ve müftülük adına teşekkür ediyorum. Bunlar birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize vesile olur. Bunlar konuşarak anlaşmamıza vesile olur. İşimiz Hakkari halkına kucak açmak. Bizler barış, huzur ve kardeşlik için elimizden geldiğince dua edeceğiz. Kim bize elini uzatırsa biz de ona elimizi uzatacağız dedi.
     Yemeğin ardından Geylani, Bedirhanoğluna, İslamda Kardeşlik Hukuku adlı kitap ile müftülüğün 2013 yılına ait takvimini hediye ederken, Bedirhanoğlu ise Geylani ve yemeğe katılan imamlara Kürtçe Mevlit ile belediyenin 2013 yılı takvimini hediye etti.
    
     Muhabir: Yılmaz Kazandıoğlu
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Başkan Bedirhanoğlu, din adamları için yemek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER