Başkan Güzelbeyden nehir turizmi müjdesi

Başkan Güzelbeyden nehir turizmi müjdesi


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Tuna Nehrine alternatif nehir turizminin Aşağı Fırat Havzasında gerçekleştirilebileceğini bildirdi.
     Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odasında düzenlenen İpekyolu Kalkınma Ajansı Koordinasyon Toplantısına katılan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, toplantı sonrası yaptığı yazılı açıklamada, Adıyaman ve Gaziantep illerinin ortak yürüteceği bir projenin hazırlığının yapıldığını ve İpekyolu Kalkınma Ajansı çalışmaları kapsamında çok önemli projelere imza atıldığını belirtti.
     Gaziantep, Adıyaman ve Kilisin bu projelerden en iyi şekilde istifade ettiğini aktaran Güzelbey, Adıyaman ve Gaziantepin Aşağı Fırat Havzasının kültür yolu olarak değerlendirilmesiyle ilgili ortak bir projesi var. Zeugmadan başlayıp, Atatürk Barajına kadar olan bölgede bir kültür turizmi, bir nehir turizmi çalışması var.
     Bu çalışma çerçevesinde şu an imar planı hazırlanıyor. Bu planların hazırlanmasından sonra proje hayata geçecek. Bu projenin hayata geçirilmesiyle birlikte burası Tuna Nehrine alternatif bir gezi güzergahı olacak. Bundan hem Adıyaman hem Gaziantep hem de Şanlıurfa büyük istifade edecek ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Orhan Çiçek
     Yayıncı: Mehmet Öztaş
<< Önceki Haber Başkan Güzelbeyden nehir turizmi müjdesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER