Başkan Özhasekiye ziyaretler

Başkan Özhasekiye ziyaretler


KAYSERİ (A.A) - Büyükşehir Belediyesi Mehmet Özhaseki, çeşitli kurumların temsilcilerini ağırladı.
     Özhaseki, ilk olarak Saraybosna Müftüsü Hüseyin Smayiç ve beraberindeki din adamlarının makamında kabul etti.
     Smayiç, Saraybosnanın Kardeş şehri Tokatta gerçekleşen Kutlu Doğum Haftası etkinliklerine katıldıktan sonra Kayseride de bir dizi ziyaret gerçekleştirdiklerini söyledi.
     Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Özhaseki ise Bosna-Hersekin Mostar şehri ile Kayseri arasında devam eden kardeş şehir ilişkileri hakkında konuklarına bilgiler verdi.
     Mostara yapılan yatırımlardan söz eden Özhaseki, "Mostarda şu anda devam eden kurslarımız var. Orada bizim üç tane öğretmenimiz bulunuyor. Türk Elçiliğinde açtığımız bu kurslarda Boşnak, Sırp, Hırvat olmak üzere yaklaşık 300 kişi eğitim alıyor. Bir ay sonra da bu kursların dönem sonu etkinlikleri ve sertifika törenleri olacak. Öğrencilere sertifikalarını vermeye gideceğiz" diye konuştu.
     Başkan Özhaseki, 2017 Avrupa Genç Olimpik Kış Festivali adaylığından Saraybosna lehine çekildiklerini de hatırlatarak Bosna halkına destek olmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.
     Özhasekinin diğer ziyaretçileri ise Kayseri İli Yardım Derneği İstanbul Şubesi Başkanı Ören Altmışyedioğlu Tarhanlı ve beraberindeki yeni yönetim kurulu üyeleri oldu.
     Yönetimin yenilendiğini anlatan Dernek Başkanı Tarhanlı, derneklerinin faaliyetleri hakkında Özhasekiye bilgi verdi.
     Ziyarette Başkan Özhaseki, konuklarıyla geleneksel olarak yapılan Kayserililer Brunchı hakkında fikir alışverişinde bulunarak bir süre görüştü.
     Öte yandan Başkan Özhaseki, Türkiye Öğrenci Konseyi Başkanı Nihat Buğra Ağaoğlu ve beraberindeki öğrencileri de kabul ederek sohbet etti.
    
     Muhabir: Esma Aygün
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Başkan Özhasekiye ziyaretler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER