Başkan Yıldız, Cumhurbaşkanı Gülü anlattı

Başkan Yıldız, Cumhurbaşkanı Gülü anlattı


KAYSERİ (A.A) - Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız, TRT 1de yayınlanacak Kurşun Harfler belgesinde, Cumhurbaşkanı Abdullah Gülün demokrasi anlayışının oluşumunu anılarla örnekleyerek anlattı.
     Çocukluk, gençlik, lise, üniversite ve siyaset hayatını birlikte yaşayan 2 arkadaştan Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız, Cumhurbaşkanı Abdullah Gülün kişiliğini şekillendiren etkenleri anlattı.
     Kayseri Gündem Gazetesinin, 19 Ocak 1998 tarihli Bitmez bu dava manşetini de konu alan belgeselle ilgili çekimde, o dönemde kapatılan bir partinin genel başkan yardımcısı, bugünün ise Cumhurbaşkanı Abdullah Gülün en zor zamanlarda bile göz önünde tuttuğu demokrasi ve beraberlikten yana tavrının nasıl oluştuğunun geri planı, Başkan Yıldıza soruldu.
     Köklü ve aydın bir ailenin evladı olan Cumhurbaşkanı Abdullah Gülün hayatının her döneminde eğitim ve fikir dünyasıyla iç içe yaşadığını vurgulayan Yıldız, Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül, 20 yaşında bir delikanlıyken bile dönemin siyasi aktörleriyle uzun uzadıya Türkiyenin geleceğini görüşebilecek kadar birikimli, kendini yetiştirmiş, konusuna, konuşmasına hakim ve müzakereci biriydi dedi.
     Cumhuriyet Halk Partisi yöneticilerinin 10 kişilik bir heyetle, Türkiyenin meseleleri hakkında fikirlerini almak üzere Milli Türk Talebe Birliği yöneticileri olarak kendileriyle görüşmek üzere Kayseriye geldiklerini anlatan Yıldız, şöyle devam etti:
     10 kişilik heyete biz de 10 kişi hazırlandık. Her birimiz bir misafirle görüştük. Abdullah Bey de Deniz Baykalla uzun uzadıya Türkiyenin o günkü durumunu ve geleceğini müzakere etti. 2 saat için planlanan görüşme, yanlış hatırlamıyorsam ikinci gün de devam etti. 16 Ocak 1998de Anayasa Mahkemesi tarafından kapatılan bir partinin genel başkan yardımcısı olan Sayın Abdullah Gül, (Beğenmesek de bu karara uymalıyız. Bu bizim devletimiz, ancak mücadelemize demokrasi ve birlik beraberlik içinde devam edeceğiz) diyecek kadar toplumu sükunete kavuşturabilen, sakin, geniş ufuklu, gelecekten ümidini kesmeyen, uzun soluklu düşünebilen bir yapıya sahiptir. O, hep saygılı, sevecen, nazik, nezaket sahibi ancak bir o kadar da tuttuğunu koparacak kadar azimliydi.
     (MUS-TEV)
<< Önceki Haber Başkan Yıldız, Cumhurbaşkanı Gülü anlattı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER