Başkentte kaleye uzanan tarihi

Başkentte kaleye uzanan tarihi-yolculuk Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek: Çalışmalar tamamlandığında Hacı Bayramdan Kaleye doğru Ankaranın Tarih Yolunda geçmişe yolculuk yapılabilecek


ANKARA (A.A) - Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Hacı Bayram ve çevresindeki çalışmaların bittiğini belirterek Hisarpak Caddesi, Roma Antik Tiyatro ve Kalede de çalışmaların sürdüğünü ve tamamlandığında Hacı Bayramdan Kaleye doğru Ankaranın Tarih Yolunda geçmişe yolculuk yapılacağını ifade etti.
     Ankara Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Ulusun, tarihini yeniden ortaya çıkarmak amacıyla yürütülen çalışmalarla başkenttin tarih sayfalarındaki geçmişinin yeniden canlandırılacağı bildirildi.
     Hacı Bayram Camisi ve çevresinde başlayan, Ankara Kalesi ve çevresi, Hisarpark Caddesi, Roma Antik Tiyatro ile devam edecek çalışmalarla Ulusta ortaya çıkan tarih yolunun geçmişten bugüne seyir zevki sunmaya başladığını belirten Gökçek, Ankara tarihine ışık tutacak ve hayranlık uyandıran çalışmalarımızın her aşamasında bize destek veren Vali Alaaddin Yüksele teşekkür ediyorum ifadesini kullandı.
     Ankara Kalesine çıkış yolu üzerinde bulunan binaların zaman içerisinde kullanıcılar tarafından değiştirilip, orijinal hallerine zarar verildiğini vurguluyan Gökçek, Cadde boyunca bulunan 11 yapının arşiv fotoğraflarını ve bilgilerini araştırıp, orijinallerine sadık kalarak projelendirdik ve Koruma Kurulu tarafından da onay aldık. 5 binanın görüntüsünü aslına uygun şekilde yeniledik şeklinde konuştu.
     Gökçek, salaş ve virane yapıların yıkımlarının süreceğini, bölgede sene sonuna kadar bu tarzda hiçbir yapı kalmayacağını belirterek sözlerine şöyle devam etti:
     Özel bir ekiple, Kültür Bakanlığı Koruma Kurulu ve Anadolu Medeniyetleri Müze Müdürlüğü denetiminde sürdürülen kazı çalışmaları tamamlanarak, ortaya çıkan parçaların birleştirilmesi ve restorasyon çalışmaları başladı. Aslında 5 bin kişilik olan ancak bin 430 kişilik kısmına ulaşabildiğimiz Antik Tiyatroyu restorasyonun yapılmasının ardandan hizmete açacağız. Çalışmaların ardından da ortaya çıkan tarihin yansıtıldığı bir amfi park, ziyaretçileri Ulusta tarihi bir gezintiye çıkaracak
    
     Muhabir: Ankara
     Yayıncı: Eda Ay
<< Önceki Haber Başkentte kaleye uzanan tarihi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER