Basketbol

Basketbol -Aliağa Petkim Genel Menajeri Birtan Saka: Finlandiya ekibini takımımızdaki eksiklere rağmen eleyecek güçteyiz


İZMİR (A.A) - FIBA EuroChallenge Kupasında Finlandiya ekibi Joensuun Kataja ile ön eleme oynayacak Beko Basketbol Ligi ekiplerinden Aliağa Petkimin genel menajeri Birtan Saka, rakiplerini, takımdaki eksiklere rağmen eleyecek güçte olduklarını söyledi.
     Birtan Saka, AA muhabirine yaptığı açıklamada, takımın ilk kez bir Avrupa kupası maçında mücadele edeceğini ve EuroChallenge Kupasında başarılı olarak İzmirin yüzünü güldürmek istediklerini belirtti.
     Joensuun Kataja ile 25 Eylülde deplasmanda yapacakları maçta Shumpert, Orhan Hacıyeva ve Ahmet Erdoğanın olmayacığını ifade eden Saka, İzmire mutlu dönmek istiyoruz. Aliağada her geçen gün basketbol sevgisi artan müthiş bir taraftar topluluğumuz var. Onlarla birlikte büyük sevinçler yaşamak istiyoruz dedi.
     Saka, 2 Ekimde Aliağada oynanacak rövanş maçının ardından Eurochallenge Kupasında gruplara kalamayacaklarına yönelik bir endişesinin olmadığını kaydederek, Finlandiya ekibini takımdaki eksiklere rağmen eleyecek güçteyiz diye konuştu.
     Aliağa Petkim, Joensuun Katajayı elemesi durumunda FIBA EuroChallenge Kupası (B) Grubunda mücadele edecek. Kupanın bir diğer İzmir takımı olan Pınar Karşıyaka doğrudan (A) Grubunda mücadele edecek. Kupadaki bir diğer Türk takımı olan TOFAŞ ise Estonya takımı Rakvereyi ön eleme maçında elemesi durumunda Pınar Karşıyaka ile birlikte (A) Grubunda yer alacak.
    
     Muhabir: Mustafa Yıldırım / Ramazan Ercan
     Yayıncı: Hüseyin Doğru

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER