Basketbol

Basketbol -TBF Yönetim Kurulu Üyesi Erdenay: (A) Milli Basketbol Takımı Başantrenörlüğü için Ergin Ataman ismi ön plana çıktı -Sanıyorum bir hafta, on gün içinde milli takım antrenörünün ismi belli olacak (Fotoğ


DENİZLİ (A.A) - Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Yönetim Kurulu Üyesi Harun Erdenay, (A) Milli Basketbol Takımı Başantrenörlüğü için Beko Basketbol Liginde Galatasaray Medical Parkı çalıştıran Ergin Ataman isminin ön plana çıktığını söyledi.
     Denizli Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Solonundaki Anadoluda Basketbol Sporunun Yeri ve Gelişimi konulu panele konuşmacı olarak katılan Erdenay, panel öncesi gazetecilerin sorusu üzerine (A) Milli Basketbol Takımı için başantrenör arayışlarının sürdüğünü belirtti.
     (A) Milli Basketbol Milli Takımı antrenörlüğü için yerli ve yabancı bir kaç antrenör üzerinde durduklarını ifade eden Erdenay, şöyle konuştu:
     Türk Milli Basketbol Takımı için gelecekte en iyi antrenörü seçmeyi hedefliyoruz. Sonunda adaylar biraz elenince, Türk adaylardan Ergin Ataman, yabancı adaylar arasında hala Messina çok büyük bir isim, onunla da görüşmeleri sürdürüyoruz. Onun dışında Pesiç yine gündemimizde olan bir aday. Türklerden yine Oktay Mahmuti ile Erman Kunter gündemimizdeydi, fakat biraz daha Ergin Ataman ismi öne çıktı. Hepsi çok değerli antrenörler, hepsi milli takımı çok yukarı seviyelere çekebilecek antrenörler. Sanıyorum bir hafta on gün içinde de isim belli olacak. Şu anda görüşmeler devam ediyor.
    
     -Panel-
    
     Erdenay, Denizli Valiliği, Pamukkale Üniversitesi (PAÜ), Denizli İl Emniyet Müdürlüğü ile Forum Çamlık Alışveriş Merkezinin ortaklaşa yürüttüğü Basketbola Küçük Dev Adımlar Projesi kapsamında düzenlenen panelde, Basketbol Federasyonunda yönetim Kurulu Üyesi olmasının yanında 6 yıldır da milli takımın menajerliğini yaptığını söyledi.
     Erdenay, Anadoludaki pilot illerde taramalar yaparak milli takıma oyuncu kazandırmak için çalıştıklarını kaydetti.
     Türk basketbolunun Anadoluda sürekli geliştiğini, genç yetenekleri gördüklerini ifade eden Erdenay, Türkiye basketbol liglerinin kalitesinin de üst seviyelere ulaştığını kaydetti.
     Erdenay, Belirlediğimiz pilot illerde yaptığımız taramalarda iki bin oyuncu izledik. Benim düşüncem Anadoluda basketbol her geçen gün daha sağlam temeller üzerinde ilerliyor. Burada tabii organizasyonu kurmak çok önemli, takım yapısını kurmak çok önemli. Bazı takımlarda ödemelerde problem oluyor, sıkıntılar oluyor ama zamanla bunlar da bence basketbol büyüdükçe aşılacaktır diye konuştu.
     Kulüplerin diğer branşlarıyla Basketbol şubelerini ayırmasına ve kurumsallaşmasına Karşıyaka Kulübünün güzel bir örnek oluşturduğunu belirten Erdenay, şöyle devam etti:
     Federasyon olarak kulüpleri buna zorlayamayız ama hem basketbolu hem de futbolu gelirleriyle ayırmak daha mantıklı. Bunlar kolay olmuyor. Her şey federasyonun yapabileceği iş değil. Mutlaka şehirlerden, yerel kaynaklardan destek bulmalı, biz de onlara destek vermeye hazırız. Basketbolda lisanslı sporcu sayımız az. Türkiyenin nüfusuna baktığın zaman İsveçteki veya Finlandiyadaki 9 milyonluk ülkedeki lisanslı sporcu sayısı ile aynı. Almanyada bizim 7-8 katımız kadar lisanslı basketbol branşında sporcu var.
     Panel sonunda öğrencilerden gelen soruları da yanıtlayan Erdenay, bir soru üzerine futbolun sadece Türkiyede değil dünyanın her yerinde en popüler spor olduğunu söyledi. Erdenay, Beko Basketbol Liginin şu anda İspanya ile beraber Avrupanın en iyi ligi, Basketbol Milli Takımının dünya sıralamasında altıncı olduğunu, NBAde ise 5 Türk oyuncunun forma giydiğini belirtti.
    
     Muhabir: Mustafa Dermencioğlu / Mustafa Yıldırım
     Yayıncı: Hüseyin Doğru

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER