Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu

Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu Merzifonda


AMASYA (A.A) - Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Samsun Bölge Kurulu Merzifonda bir dizi gezi ve incelemelerde bulundu.
     Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Samsun Bölge Kurulu Başkanı İbrahim Hakkı Özel, Belediye tarafından hayata geçirilen Meydan Projesi ve tarihi eserlerin restore edilmesi yönünden Merzifonu çok şanslı bulduklarını belirtti.
     Belediye başkanını, kültür ve tabiat varlıklarını canlandırarak halkın hizmetine sunmaya yönelik hizmetler yönünde başarılı bulduklarını hatırlatan Özel, şunları kaydetti:
     Merzifondaki kültür ve tabiat varlıklarının yapılmış olanlarının yapıldıktan sonraki durumlarını, yapılacak olanlarının ise tespitini yapmak üzere bugün Merzifondayız. Merzifonlular şanslı. Çünkü Belediye Başkanı kültür ve tabiat varlıklarına karşı son derece duyarlı. Arasta kültürünü ihya etmek için çaba gösteriyor. Başka illerde yıkmaya kalkışıyorlar ama Merzifon Belediye Başkanı eserlerin ihyası için uğraşıyor.
     Özle Ayrıca Merzifon-da yapılacak spor salonunun yeri ile tecilli binaların tespiti için de bir dizi gezi ve incelemede bulunduklarını aktardı.
    
     Muhabir: Tuba Ceylan
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER