Bataklık piknik alanına dönüştürüldü

Bataklık piknik alanına dönüştürüldü


KONYA (A.A) - Beyşehire bağlı Göçü köyünde piknik alanı olarak hizmete açılan Karkın Pınarı Piknik Alanında deniz bisikleti keyfi yaşanıyor.
     Göçü Köy Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ali Ağmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, yerleşim birimi dışında daha önce bataklık görüntüsü veren alanın, piknik yeri haline dönüştürüldüğünü belirtti.
     Karkın Pınarı adı verilen bölgede bulunan suyun, yerleşim biriminin ihtiyacının karşılanmasının yanı sıra, yöredeki tarım alanlarını da suladığını aktaran Ağmaz, pınardan akan suların oluşturduğu alanı, çevreye görsel güzellik katan bir havuz haline dönüştürdüklerini dile getirdi.
     Ağmaz, suları tarım alanlarına akan havuzda balık yetiştirmek için ölçümler yaptırdıklarının da altını çizdi.
     Su bisikletlerini de dernek olarak kendi imkanlarıyla Bodrumdan getirttiklerini söyleyen Ağmaz, piknik amaçlı gelen ailelerin çocuklarının yanı sıra, büyüklerin de bu imkandan istifade ettiğini dile getirdi.
     Ağmaz, su bisikletlerinden festival zamanlarında ve özel günlerde derneğe katkı amacıyla ücretli, diğer zamanlarda ise ücretsiz olarak yararlanılabileceğini ifade etti.
    
     Muhabir : Şeref Yaşar
     Yayıncı : Rıfat Yerlikaya
<< Önceki Haber Bataklık piknik alanına dönüştürüldü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER