Batı Akdenizin yeni bölge planı çalışması

Batı Akdenizin yeni bölge planı çalışması başladı -Kaş Kaymakamı Kapankaya: -İlçede turizm ve ticaretin gelişmesini hedefliyorsak önceliğimiz özellikle Finike ve Demre arasındaki karayolunun iyileştirilmesi olmalıdır (F


ANTALYA (A.A) - Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), 2014-2023 Bölge Planını oluşturmak üzere Antalya, Burdur ve Isparta merkezleri ile ilçelerinde gerçekleştireceği çalışmalarına başladı.
     Batı Akdeniz Bölgesinin stratejik yol haritasının çıkarılması hedeflenen bölge planı çalışmasının ilki Antalyanın Kaş ilçesinde gerçekleştirildi. Bölge planı toplantısına ilçedeki kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Kaş Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesindeki toplantıda, Kaş Kaymakamı Selami Kapankaya, Belediye Başkanı Abdullah Gültekin, Kalkan Belediye Başkanı Ömer Saim Karakurt, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri ile sivil toplum örgütlerinin temsilcileri de hazır bulundu.
     BAKA Stratejik Yönetim ve Planlama Birim Başkanı Lokman Pehlivan, toplantıda BAKAnın bugüne kadar gerçekleştirdiği faaliyetler ve bölge planının amacı hakkında sunum yaptı. Pehlivan, yenilenen düzenlemeyle Başbakanlık tarafından onaylanacak ve dolayısıyla önemi artan bölge planına bütün temsilcilerin katkılarını beklediklerini söyledi.
     Toplantıya ev sahipliği yapan Kaş Kaymakamı Selami Kapankaya, BAKA yetkililerine ilçenin sorunlarını yerinde incelemek ve katılımcılığı sağlamak amacıyla bu toplantıyı düzenlemelerinden dolayı teşekkür etti. İlçeler arası gelişmişlikte büyük farklılıklar bulunduğunu belirten Kapankaya, bu farklılıkların giderilmesinde yeni yapılacak bölge planlarının büyük rol oynayacağına inandığını belirtti. Kalkınma ajanslarının önemi ve bölgesel kalkınmaya faydalarını vurgulayan Kaymakam Kapankaya, katılımcılardan 10 yıl süreli bölgesel kalkınma planına katkıda bulunmalarını istedi.
    
     -Kaşın öncelikli sorunu ulaşım-
    
     Kaşın öncelikli sorununun ulaşım olduğunu vurgulayan Kaş Kaymakamı Kapankaya, İlçede turizm ve ticaretin gelişmesini hedefliyorsak önceliğimiz özellikle Finike ve Demre arasındaki karayolunun iyileştirilmesi olmalıdır. Karayolunun yanı sıra Batı Antalya Bölgesinin ihtiyaçlarına cevap verecek bir havaalanına da gereksinim var dedi.
     Kaş Belediye Başkanı Abdullah Gültekin, ulaşımın yanı sıra Kaşın içme suyu, kanalizasyon ve arıtma konularının ilçenin gelişmesinin önünde büyük bir problem olduğunu ifade etti. 30 bin insanın yaşadığı Ovacık ve Kınık beldelerinin kanalizasyon ve içme suyu sorunu yaşaması örneğini veren Gültekin, öncelikli olarak bu problemlere çözüm bulunması gerektiğini söyledi.
     Kalkan Belediye Başkanı Ömer Saim Karakurt, her beldenin kıyı ve imar planlarını birbirinden bağımsız olarak kendilerinin yaptığını, bu durumun mükerrer sonuçlar doğurduğunu ifade etti. Karakurt, özellikle kıyı kenarına ilişkin mevzuatın sabit ve her yerde aynı olması gerektiğini ve farklı politikalar yürütülmemesi gerektiğini vurguladı. Bu noktada bölge planlarının öneminin daha da arttığını belirten Karakurt, Bölgesel yardımlar, tek tek belde bazlı yardımlardan daha etkin ve efektif olacaktır diye konuştu.
    
     -Kruvaziyer turizm çalışması-
    
     Kaş Kalkan Patara Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı Burak Çorumluoğlu, Kaşın orta vadede dünyaca ünlü bir turizm merkezi olması ve marka değerini artırması için titizlikle çalışılması gerektiğini söyledi. Turizmin 12 aya yayılması için kruvaziyer turizm konusunda çalışmalar yürütüldüğünü, Kaş Limanı için ISPS kodu alındığını kaydeden Çorumluoğlu, yalnızca küçük ölçekli kruvaziyer gemilerin yanaşabileceği Kaş Limanının yanı sıra büyük kruvaziyer gemilerinin de yanaşabileceği büyük bir limana ihtiyaç duyulduğunu ifade etti.
     Toplantıda diğer kurum müdürleri ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri, ilçe sorunları hakkında değerlendirmelerde bulundu.
    
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber Batı Akdenizin yeni bölge planı çalışması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER