Batmandaki izinsiz gösteriler

Batmandaki izinsiz gösteriler -Gösterilerde gözaltına alınan 6 kişiden 2si tutuklandı


BATMAN (A.A) - Batmanda önceki gün düzenlenen izinsiz gösterilerde gözaltına alınan 6 kişiden 2si tutuklandı.
     Batman Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünden yapılan açıklamada, 30 Ekim 2012 günü kepenk kapatma ve boykot eylemlerinin yapılması yönünde esnaf ve vatandaşları tehdit eden şahıslarla ilgili adli soruşturma başlatıldığı belirtildi.
     Genelde 10-15 yaş arası çocuklardan oluşan gruplar tarafından il genelinde lastik yakılarak ve barikatlar kurularak yolların trafiğe kapatıldığı, güvenlik güçlerine, kamu kurumlarına ve araçlarına, açık iş yerlerine yönelik taşlı, molotofkokteylli saldırılarda bulunulduğu ifade edilen açıklamada, şunlara yer verildi:
     Şehrin muhtelif yerlerinde toplanan gruplar tarafından çeşitli işyerleri, Şehit Özkan Kocaer Polis Merkezi Amirliğine, Çok amaçlı Toplum Merkezine (ÇATOM), Boğaziçi-Bağlar Said Nursi Okuma Salonuna taşlı, Toplumsal Olaylara Müdahale Aracına (TOMA) parça tesirli el yapımı bomba, Vakıfbank İlköğretim Okuluna molotofkokteylli ve taşlı saldırılar gerçekleştirildi, saldırılar sırasında hasar meydana geldi. Olaylarda, 1 polis memuru yaralandı.
     Olaylara karıştıkları tespit edilen 4ü 18 yaşından küçük 6 kişi gözaltına alındı. Sorgulamalarının ardından adli makamlara sevk edilen zanlılardan 2si çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı. Yaşı 18 yaşından küçük olan 4 kişi ise serbest bırakıldı.
    
     Muhabir: Yılmaz Ekinci / Nurten Aslan
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Batmandaki izinsiz gösteriler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER