Batman TSO Başkanı Nasıroğludan iş adamlarına

Batman TSO Başkanı Nasıroğludan iş adamlarına yatırım çağrısı


BATMAN (A.A) - Batman Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Osman Nasıroğlu İstanbul Ticaret Odasının davetlisi olarak İstanbula gitti.
     Batman TSOdan yapılan yazılı açıklamaya göre, İstanbul Ticaret Odasının daveti üzerine İstanbula giden Nasıroğlu, İTO Meclis Üyelerinin de katıldığı toplantıda iş adamlarına hitaben konuşma yaptı.
     Nasıroğlu, son yıllardaki huzur ve sükunet ortamının Batmana önemli bir değişim ve dönüşüm süreci yaşattığını, Batman Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) farklı alanlarda yatırım yapmak isteyen firmaların sıra bekler hale geldiğini belirterek, tekstil sektöründe binlerce kişiye istihdam sağlandığını söyledi.
     Kentteki sosyal tesislere her gün bir yenisinin daha eklendiğini vurgulayan Nasıroğlu, buz pistinden, bowling salonlarına, sinema salonlarından, tiyatroya kadar her alanda birbirini takip eden gelişmelerin söz konusu olduğunu belirtti.
     Nasıroğlu, günde 20yi aşkın uçağın iniş ve kalkış yaptığı Batmanda uçakların doluluk oranının yüzde 90ların üzerinde olduğuna dikkati çekerek, şöyle dedi:
     İşin üzücü yanı bu gelişmeleri biz bize yaşıyoruz, yatırımcıların çoğu kendi içimizden çıkıyor. Batmanı Türkiyenin öte yanı gibi görmeyin. Türkiye bir bütündür ve Batmanda o bütünün bir parçasıdır. Batmanda sizindir. Sizin olana sahip çıkmanız gerekir. Batmanda yapılacak bir yatırım 6. bölge sözkonusu olduğundan arsaya para verilmiyor, KDV ve Gelir Vergisi ödenmiyor. Siz elinizi uzatınca biz size koşa koşa geleceğiz. Bunun her türlü teminatını ve garantisini şahsen vermeye hazırım. Hepinizi de Batmanda ağırlamaktan memnuniyet duyarım. Unutmayalım ki; tenimiz ve gözlerimiz farklı renkte olsa da gözyaşlarımızın, acılarımızın ve haykırışlarımızın rengi aynıdır. Her gün hayatının baharında olan gencecik fidanların ölüm haberleriyle sarsılan yürekler ve yükselen çığlıklardan dolayı burada bizlere büyük iş düşüyor. Savaşın dili yerine, barışın dilini geliştirmeliyiz. Biz et ve tırnak gibiyiz. Eğer iş adamlarımız boğazdaki yalılarında rahat etmek istiyorlarsa Doğuya yatırım yapmaları gerekir. Gelin petrolün kenti Batmana yatırım yapın.
     Toplantının sonunda Nasıroğlu İstanbul Ticaret Odası Başkanı Murat Yalçıntaş ve Yönetim Kuruluna davetlerinden ve organizasyondan ötürü teşekkür etti.
    
     Muhabir: Yılmaz Ekinci / Sema Kaplan
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Batman TSO Başkanı Nasıroğludan iş adamlarına Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER