BAÜ Rektörü Prof. Dr. Alkan:

BAÜ Rektörü Prof. Dr. Alkan: -Tıp Fakültesi Hastanesinin hizmete girmesiyle Balıkesir, bölgenin sağlık üssü haline gelecek -Fen-edebiyat fakültelerinin formasyona devam etmeleri, formasyonu sağlamaları öğrencilerin motivasyonunu


BALIKESİR (A.A) - Balıkesir Üniversitesi (BAÜ) Rektörü Prof. Dr. Mahir Alkan, Tıp Fakültesi Hastanesinin hizmete girmesiyle kentin, bölgenin sağlık üssü haline geleceğini bildirdi.
     Alkan, Rektörlükte düzenlediği basın toplantısında, kuruluşunun 20. yılını kutlayan BAÜnün, 9 fakülte, 6 yüksekokul, 16 meslek yüksekokulu ve 5 enstitüdeki 35 bin öğrencisiyle bölgenin ve ülkenin en büyük ve evrensel potansiyele sahip yüksek öğretim kurumlarından biri olma yolunda hızla yol aldığını ifade etti.
     Üniversite yönetimi olarak, bu gücü ve potansiyeli ortaya çıkarıp her zaman değer üretme yönünde adımlar atmak, kaynakların rasyonel kullanımıyla, sürekli gelişimi tüm üniversiteye yaymak adına tüm fikir, düşünce ve enerjilerini ortaya koyduklarını anlatan Alkan, görevi üstlenmelerinin ardından fiziki altyapı çalışmalarını hızlandırma yoluna gittiklerini, bunun meyvelerini almaya başladıklarını söyledi.
     Balıkesir ile çevresi için büyük bir ihtiyacı karşılayacak olan BAÜ Tıp Fakültesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi inşaatının tahmin edilen tarihten önce bitirilerek hizmete sunulacağını belirten Alkan, binanın yüzde 73 oranında tamamlandığını dile getirdi.
    
     -Balıkesir bölgenin sağlık üssü olacak-
    
     Halen geçici binada hizmetini sürdüren Tıp Fakültesi Hastanesinde 4 ameliyathane, bir yoğun bakım ünitesi, 70 yatak ve 20 branşta poliklinik hizmeti verildiğini dile getiren Alkan, şöyle devam etti:
     2012 yıl sonu itibarıyla tamamlanacağını düşündüğümüz Tıp Fakültesi Hastanesinin hizmete girmesiyle Balıkesir, bölgenin sağlık üssü haline gelecek. Yıllardır Bursa, İzmir gibi şehirlerde şifa arayan hastalarımız, gereksinim duydukları sağlık hizmetine kendi kentlerinde kavuşacak. Geleceğin sağlık neferleri olacak Tıp Fakültesi öğrencilerimizin daha kaliteli eğitim almaları, hastalarımızın da çağdaş tedavi hizmetlerinden yararlanabilmesi adına son bir yıldaki gayretlerimizle hastanemizin fiziksel altyapısını ve teknolojik kapasitesini yenileyerek güçlendirdik. 2010 sonunda 21 bin 921 olan muayene sayısı 2011 yılı sonu itibarıyla 52 bin 339a ulaştı. Bu yılın ilk 4 ayında ise 18 bin 572 poliklinik hizmetiyle 2010un toplam sayısına ulaşıldı.
     Alkan, bir gazetecinin, Yüksek Öğrenim Kurumunun (YÖK), fen-edebiyat fakültelerine yönelik aldığı pedagojik formasyonu kaldırma kararı hakkındaki görüşlerini sorması üzerine ise şunları kaydetti:
     Bu karar, yöneticiler olarak bizi de üzdü. Öğrencilerin de moralini bozdu. Formasyon, bu fakültelerin geleceği için bir çözüm değil. Çünkü formasyon alan öğrencilerin belirli bir kısmı atanamıyor, iş bulamıyor. Bunun için fen-edebiyat fakültelerinin formasyona devam etmeleri, formasyonu sağlamaları öğrencilerin motivasyonunu artırır. Ancak bu, sorunu çözmüyor. Yakın zamana kadar fen-edebiyat fakülteleri üniversitelerin olmazsa olmaz fakültelerinden biriydi. Fen-edebiyat fakültesi olmadan üniversite olmuyordu. Ayrıca fen-edebiyat fakültelerine verilen kontenjan sayısı gereğinden çok artırıldı. Biz 40 dedik 60 geldi, 60 dedik 80 geldi. Dolayısıyla bu mezunlar bir doyum noktasına geldi, bizi aşan bir durum.
     Toplantıya, rektör yardımcıları Prof. Dr. Bedri Yüksel, Prof. Dr. Oktay Arslan ve Prof. Dr. Mehmet Doğan da katıldı.
     (SKR-RD-ZAK-KAK)
<< Önceki Haber BAÜ Rektörü Prof. Dr. Alkan: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER