Bayburta DSİ yatırımları

Bayburta DSİ yatırımları


BAYBURT (A.A) - AK Parti Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek, Kurugüney, Suludere, Sarayçık, Yukarıpınarlı, Sakızlı ve Danişment sulama göletlerinin, sulama kanallarının yenilenmesi ve kapalı sulama kanallarının yapım ihalelerinin mayıs ayı sonunda yapılmasını bildirdi.
     Özbek, yaptığı yazılı açıklamada, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünün, yapılan görüşmeler sonucu Bayburtta mevcut Kurugüney, Suludere, Sarayçık, Yukarıpınarlı, Sakızlı ve Danişment sulama göletlerinin, sulama kanallarının yenilenmesi ve kapalı sulama kanallarının yapım ihalelerinin mayıs ayı sonunda yapılmasını kararlaştırdığını belirtti.
     DSİ Trabzon Bölge Müdürlüğünün ihale ön çalışmalarına başlayarak haziran ayının ilk günlerinde ihaleleri tamamlamayı hedeflediğini ifade eden Özbek, şunları kaydetti:
     "Sulama için söz konusu göletlerden temin edilecek sulardaki kayıpların en aza indirilmesi ve bölgelerindeki tüm arazinin sulanabilmesi adına önemli bir yatırım olmuştur. Bu yatırımlara ek olarak 3 sulama göletinin yapımı, 5 sulama göletinin de projeleri bu yıl tamamlanarak 2 yıl içinde bitirilmesi planlanmaktadır. Sadece sulama kanallarına yapılan yaklaşık 20 milyon lira değerindeki bu yatırımın ilimize hayırlı olmasını dilerim."
    
     Muhabir: Fatih Mehmet Özcan
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Bayburta DSİ yatırımları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER