Bayburtta, TOKİ evleri için kura çekimi

Bayburtta, TOKİ evleri için kura çekimi yapıldı


BAYBURT (A.A) - Bayburtta, TOKİ evleri için kura çekimi gerçekleştirildi.
     Şair Zihni Kültür Merkezinde 340 konut için yapılan kura çekimine, Bayburt Vali Vekili Hakan Hakyemez, AK Parti Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek, Belediye Başkanı Hacı Ali Polat ile vatandaşlar katıldı.
     Vali Vekili Hakyemez, burada yaptığı konuşmada, Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve hükümetinin sosyal devlet olma yolunda ki başarılarının devam ettiğini belirterek, Bu başarılardan biri de bugün 340 konutun yapılacak kura çekimi ve hak sahiplerinin belirlenmesi ile gösterilmiş olacak. Sonuçların vatandaşlarımıza hayırlı olmasını, inşaatların kısa sürede bitirilmesi ve bu tür sosyal konut projelerinin artarak devam etmesini temenni ediyorum dedi.
     AK Parti Milletvekili Özbek, Bayburtun, Ramazan Bayramının ardından sevinçli günler yaşadığını ifade ederek, Kentte yıllardır özlemle beklenen Kop Dağı ve Salmankaş tünellerinin temeli atıldı. Sayın Başbakanıma teşekkür etmek istiyorum. İktidara geldikten sonra TOKİ konutlarında hedefi 500 bin konut olarak koymuştu. Gelinen noktada bu rakam, 500 bin konutu geçmiş durumda diye konuştu.
     Özbek, eski TOKİ Başkanı da olan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ile TOKİ Başkanı Ahmet Haluk Karabele de teşekkür etti.
     Belediye Başkanı Polat, Türkiyedeki TOKİ uygulamasının dünyaya örnek olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:
     Başında, Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğanın olduğu hükümetlerin ortaya koyduğu performans, özellikle de toplu konuttaki performans gerçekten dünyada örnek alınacak bir uygulamadır. Dünyanın değişik ülkeleri TOKİye, gelin bize de konut yapın diye müracaat ediyorlar. Bayburtta 2003ten önce TOKİnin yaptığı daire sayısı sıfır. Ama gelinen nokta itibariyle 728 konut üretildi. Camiler, yurtlar, köprüler, sosyal ve ekonomik amaçlı konutlarımız yapıldı ve bundan sonra da yapılmaya devam edecek.
     Konuşmaların ardından, 67 metrekarelik 2+1 olan 340 konut için kura çekimi gerçekleştirildi. Noter huzurunda gerçekleştirilen kura çekimine katılan 51i engelli 522 kişi, sonuçları heyecanla bekledi.
     Kura çekimi sonucunda konut sahibi olmaya hak kazanan Şükrü ve Cemile Baydemir çifti, 20 yıldır kirada oturduklarını belirterek, büyük mutluluk yaşadıklarını söyledi.
     Şükrü Baydemir, fakir ve engellilere sunulan ev imkanı için yetkililere teşekkür ederek, Bu uygulamayı başlatan Başbakanımıza minnettarız. Allah, Başbakanımızın da Bayburtlu yöneticilerimizin de ayağını taşa değdirmesin dedi.
     Engelli çocuğu olduğunu ifade eden Suat Kacır ise Başbakanımıza ve TOKİ Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Dün de İşkur kurası ile işe yerleştirildim. Çok şanslıyım, çok mutluyum diye konuştu.
    
     Muhabir: Abdulkadir Nişancı
     Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır
<< Önceki Haber Bayburtta, TOKİ evleri için kura çekimi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER