Bayburt İl Genel Meclisinin projesi birinci

Bayburt İl Genel Meclisinin projesi birinci oldu


BAYBURT (A.A) - AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığınca düzenlenen Yerel Yönetimler Sempozyumu Yaşanabilir ve Estetik Şehirler kapsamında,Bayburt İl Genel Meclisinin hazırladığı Bayburt Köylerinde Kentsel Uygulamalar projesinin birinci olduğu bildirildi.
     İl Genel Meclisi Başkanı Raci Bayrak, yaptığı açıklamada, söz konusu proje kapsamında Bayburtun bütün köy yollarının asfaltlandığını belirtti.
     İkinci kat asfalt çalışmalarının devam ettiğini, içme suyu, su deposu, kanalizasyon, fosseptik ve arıtma gibi altyapı çalışmalarının büyük ölçüde tamamlandığını, sulama suyu ve gölet yapımında mesafe aldıklarını, tarım ve eğitimdeki gelişmelere kaynak aktarıldığını ifade eden Bayrak, 69 köye çocuk parkı yapıldığını, 30 köyün meydanının kilitli parke taşıyla döşendiğini, 20 köye spor alanları yapıldığını, 90 köye 480 adet konteynır dağıtıldığını söyledi.
     Bayrak, İl Özel İdaresi, İller Bankası ve Bayburt derneklerinin katkılarıyla 114 konağın ellisinin yeniden yapıldığını, 64ünün de onarılarak hizmete açıldığını dile getirerek, bunlar için yaklaşık 2,2 milyon lira harcandığını kaydetti.
    
     Muhabir: Fatih Mehmet Özcan
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Bayburt İl Genel Meclisinin projesi birinci Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER