Bayburt Üniversitesinde yeni bölüm açma çalışmaları

Bayburt Üniversitesinde yeni bölüm açma çalışmaları


BAYBURT (A.A) - Bayburt Üniversitesinde yeni bölümlerin açılması için çalışma başlatıldığı bildirildi.
     Bayburt Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç Dr. Muhammet İhsan Çubukçu, yaptığı yazılı açıklamada, Meslek Yüksek Okulu bünyesinde yeni bölümlerin açılması için YÖKe taleplerini ilettiklerini belirtti.
     Yeni açılacak bölümlerin üniversite ve bölgenin gelişimine katkı sağlayacağını ifade eden Çubukçu, şunları kaydetti:
     Üniversite olarak el sanatları bölümünü açılması talebini YÖKe de bildirdik. İlk etapta el sanatları bölümü ile başlayacağız. Çinicilik, halıcılık, kilimcilik, taş ve ahşap işlemeciliği, daha sonraki yıllarda gıda teknolojisi, laborant ve veteriner sağlık programlarını açmayı planlıyoruz. Bu bölümlerin doluluk oranları oldukça fazla ve KPSS alımlarında bayağı tercih edilen bölümler olduğu ve bu bölgeye uygun olacağı için öncelikli olarak bu bölümleri düşünüyoruz. Amacımız 2013-2014 akademik yılına kadar el sanatlarını yetiştirmek, kadrolaşmak ve öğrenci almak. Daha sonraki yıllarda da diğer bölümleri açmak.
     Çubukçu, yeni bölüm açma çalışmalarını yaparken Aydıntepe ilçesinde atıl durumda bulunan kampüsü eğitime kazandırmak için çalıştıklarını belirterek, yeni bölümleri Aydıntepe ilçesinde açacaklarını bildirdi.
    
     Muhabir: Abdulkadir Nişancı
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Bayburt Üniversitesinde yeni bölüm açma çalışmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER