Bayburt Valisi İpek: 2013 yılı hemşehrilerimizin

Bayburt Valisi İpek: 2013 yılı hemşehrilerimizin refahını geliştirmeye yönelik çalışmaların artarak devam edeceği bir yıl olacaktır


BAYBURT (A.A) - Bayburt Valisi Hasan İpek, 2013 yılının hemşehrilerinin refahını geliştirmeye yönelik çalışmaların artarak devam edeceği bir yıl olacağını bildirdi.
     Vali İpek, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiyenin her geçen gün daha da büyüyen, uluslararası arenada etkinliğini arttıran ve vatandaşının refah seviyesini yükselten onurlu bir konuma geldiğini belirterek, bu gelişime paralel olarak Bayburtta da çalışmaların hayata geçirildiğini ifade etti.
     Vali İpek, 5 bin 200 metre uzunluğundaki Kop Tüneli ve Araklı yolu üzerinde bulunan 4 bin 30 metre uzunluğundaki Salmankaş Tünelinin temelinin 2012 yılında atıldığını ve yıl sonuna kadar Salmankaş Tünelinin yüzde 30luk kısmının bitirildiğini vurgulayarak, şöyle devam etti:
     Yol medeniyettir düşüncesinden hareketle, kırsal yol ağımızı geliştirme çalışmalarını da aralıksız sürdürdük. Bayburt İl Özel İdaresi vasıtasıyla 101 kilometre yolun ikinci kat asfaltı bitirilmiş, yaklaşık 3 milyon lira harcanarak 208 kilometre asfalt yolun bakımı yapılmış, 285 kilometre yolun greyderle bakımı tamamlanmıştır.
     İlin tarımsal verimliliğini geliştirmek için 2 köye tarımsal sulama tesisi inşa edildiğini ve 15 köyün sulama kanallarının onarıldığını belirten Vali İpek, şunları kaydetti:
     1996 yılında yapımına başlanan ve 11 bin 260 hektar tarım arazisini sulayacak olan Demirözü Barajı bitirilmiştir. Kırsal alanda yaşayan vatandaşlarımızın refah seviyesini arttırmak için kırsal kalkınma yatırımlarının desteklenmesi, organik tarımın geliştirilebilmesi için organik tarım desteği sağlanmıştır. Verilen destek ve yönlendirme çalışmaları ile ilimizdeki büyükbaş hayvan varlığı bir önceki yıla göre yaklaşık yüzde 18, koyun varlığı yüzde 30, kanatlı hayvan varlığı yüzde 110 ve kovan varlığı yüzde 12 arttırılmıştır.
     Vali İpek, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlunun ziyaretleri çerçevesinde, 2012 yılı içinde ilde 1 milyonun üzerinde fidan üretildiğini ve dikildiğini ifade etti.
     Vatandaşa daha kaliteli sosyal güvenlik hizmeti vermelerine imkan tanıyacak olan SGK İl Müdürlüğü hizmet binasının temelinin atıldığını anımsatan Vali İpek, sözlerini şöyle sürdürdü:
     Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi inşaatı bitirilerek hizmete açılmış, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinin inşaatı ise önemli ölçüde bitirilmiştir. İlimizdeki kalkınmanın temel dinamiklerinden biri olan Bayburt Üniversitesinin gelişmesine katkı sağlayacak 750 kişilik öğrenci yurdunun ihale işlemleri sonuçlandırılmıştır. Gençlik ve spor alanında da önemli ilerlemeler sağlanmış, ilimiz için ihtiyaç olan Gençlik Merkezi binası hizmete açılmıştır. Aydıntepe ilçemize sentetik çim yüzeyli saha yapım işi bitirilmiş, yarı olimpik yüzme havuzu inşaatında ise yaklaşık yüzde 60lık fiziki gerçekleşme sağlanmıştır.
     Sosyal sorumluluk anlayışı paralelinde ilimizde sığınmacı olarak bulunan Afgan mültecilerin barınma ve iaşe ihtiyaçları mümkün olan en üst düzeyde karşılanmış, 200 mülteciye 275 bin 73 lira ayni ve nakdi yardım yapılmıştır. İlimizde bulunan dezavantajlı sosyal gruplara mensup vatandaşlarımız için projeler hayata geçirilmiş, bu projelerle il genelinde toplam 90 çocuk oyun parkı, 4 halı saha, 20 semt sahası oluşturulmuştur. Projeler kapsamında yaklaşık 3 bin 500 kadın, çocuk ve engelliye ulaşılmıştır. 2013 yılı da hemşehrilerimizin refahını geliştirmeye yönelik çalışmaların artarak devam edeceği bir yıl olacaktır.
    
     Muhabir: Fatih Mehmet Özcan
     Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır
<< Önceki Haber Bayburt Valisi İpek: 2013 yılı hemşehrilerimizin Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER