Bayram Otelinin sahibinin yargılanması

Bayram Otelinin sahibinin yargılanması -Vanda 9 Kasım 2011de meydana gelen depremde yıkılan Bayram Otelinin sahibi Tevfik Bayram, ikinci kez hakim karşısına çıktı


VAN (A.A) - Vanda 9 Kasım 2011de meydana gelen depremde yıkılan Bayram Otelinin sahibi Tevfik Bayram, ikinci kez hakim karşısına çıktı.
     Van 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, Bitlis Cezaevinde tutuklu bulunan Bayram Oteli sahibi Tevfik Bayram ile sanık ve müdahil avukatları hazır bulundu.
     Depremde, otelin enkazında kalarak yaşamını yitiren kişilerin ailelerinin de izlediği duruşmada, sanık avukatları tarafından isimleri mahkemeye bildirilen 5 tanık dinlendi.
     Müşteki avukatlarının, tanıkların ifadelerinde, otelde AFAD ekipleri tarafından inceleme yapılmış olabileceği yönündeki ifadelerinin, Tevfik Bayramın önceki duruşmada verdiği ifadeyle çeliştiğini belirtmesi üzerine söz alan Bayram, ilk duruşmada heyecanlandığı gerekçesiyle o şekilde bir beyanda bulunduğunu ifade etti.
     Bayramın sözleri üzerine salonda bulunan müşteki yakınları ile sanık avukatları arasında kısa süreli tartışmanın yaşandığı duruşmaya, otelin enkazında yaşamını yitiren Serdar Karabulutoğlunun kardeşi Sibel Karabulutoğlunun baygınlık geçirmesi üzerine 30 dakika ara verildi.
     Verilen aranın ardından söz alan sanık avukatları, sağlık sorunları bulunan Bayramın tahliyesini talep ederken, müdahil vekilleri ise kurumlardan istenen bilgi, belge ve dokümanların gelmesi için yargılamanın ileri bir tarihe ertelenmesini istedi.
     Mahkeme heyeti de Bayramın tutukluluk halinin devamını, gerekli bilgi ve belgelerin toplanması için duruşmanın ileri bir tarihe ertelenmesini kararlaştırdı.
    
     -Aileler, Anayasa Mahkemesine başvurdu-
    
     Adliye çıkışında gazetecilere açıklama yapan müdahil vekillerinden Murat Kemal Gürbüz, 24 kişinin yaşamını yitirmesine neden olan Bayram Otelinin yıkılmasında tek suçlunun Tevfik Bayram olmadığını, olayda idari bir zafiyet de bulunduğunu öne sürerek, Ailelerimiz adına 23 Eylülde yürürlüğe giren Anayasa Mahkemesine bireysel başvuru hakkımızı kullandık. Şu anda Anayasa Mahkemesinin başvurumuzu sonuçlandırmasını bekliyoruz dedi.
    
     Muhabir: Sıtkı Yıldız
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Bayram Otelinin sahibinin yargılanması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER