Bayramiçte Şefkatli Eller projesi

Bayramiçte Şefkatli Eller projesi


ÇANAKKALE (A.A) - Bayramiç Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından hazırlanan Şefkatli Eller projesi kapsamında gerçekleştirilen eğitim semineri sonrası 9 kursiyere Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna tarafından başarı belgesi verildi.
     Bayramiç Kaymakamı Osman Yenidoğan, düzenlenen törende yaptığı konuşmada, ilçenin sürekli göç aldığını, göç nedeniyle ilçe nüfusunda önemli bir azalma olduğunu söyledi.
     Çanakkalenin Türkiyenin en yaşlı ili olduğunu ifade eden Yenidoğan, Bu nedenle genç nüfus iş nedeniyle ilçeden ayrılmakta. İlçe merkezi ve köylerinde, 60 yaş üzerinde olup, ekonomik olarak yoksulluk içinde yaşamını sürdüren ve öncelikle herhangi bir sosyal güvencesi olmayan vatandaşlarımıza evde bakım hizmeti verilmekte. Bu işlerde çalışmak üzere 10 kişi bu projede kapsamında istihdam edilme olanağı bulacak. Toplumumuzun üreten kesimine katılmış olacaklar dedi.
     Vali Güngör Azim Tuna ise her geçen gün artan yaşlı nüfusa daha fazla ilgi gösterilmesi gerektiğini anımsatarak, Yaşlı ve rahatsız, evde bakıma ihtiyacı olan toplumsal hayatta ayrımcılığa uğramadan, sağlıklı ve güven içinde yaşamalarını sağlamak, ellerinden tutmak temel görevimizdir. Projenin başarılı olmasını temenni ediyorum diye konuştu.
     Konuşmaların ardından proje kapsamında eğitimlerini tamamlayan 9 kursiyere Vali Tuna tarafından başarı belgelerini verildi.
     Törene Belediye Başkanı İsmail Sakin Tunçer, Jandarma Bölük Komutanı Selçuk Türelik, İlçe Emniyet Müdürü Ragıp Doğandemir, siyasi parti temsilcileri, il genel meclis üyeleri, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının başkanları ve vatandaşlar katıldı.
    
     Muhabir: Sabahattin Sallama / Burak Akay
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber Bayramiçte Şefkatli Eller projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER