BBP Genel Başkanı Destici, Eskişehirde:

BBP Genel Başkanı Destici, Eskişehirde: -(29 Ekim Cumhuriyet Bayramında yapılması planlanan yürüyüş) Alternatif programlar, yürüyüşler, kutlama, bölücülük ve ayrıştırmadan başka hiçbir şeye hizmet etmez


ESKİŞEHİR (A.A) - BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramında yapılması planlanan yürüyüşle ilgili Alternatif programlar, yürüyüşler, kutlama, bölücülük ve ayrıştırmadan başka hiçbir şeye hizmet etmez dedi.
     Destici, partisinin bir otelde düzenlenen bayramlaşma töreninde yaptığı konuşmada, bugün yeryüzünde en fazla kan ve gözyaşına boğulan coğrafyanın İslam coğrafyası olduğunu kaydetti.
     Suriyede, Afganistanda, Irakda, Libyada, Somalide, Kafkaslarda, Balkanlarda ve Arakanda Müslüman kimliğine sahip insanların katliamlarla, zulümlerle, açlıklarla ve sefaletlerle karşı karşıya kaldığını ifade eden Destici, Rabbim bu bayramı, onların açlıktan, yoksulluktan, sefaletten, kan ve gözyaşından kurtulmalarına vesile kılsan. Türkiyeden kardeşlerimize, gerçekten pek çok yardım kuruluşu organizasyonuyla yardım yapılıyor. Buralardaki fakir kardeşlerimize yardım ediliyor diye konuştu.
    
     -Cumhuriyet Bayramı, hepimizin bayramıdır-
    
     Destici, Türkiyenin günlük siyasetten uzak duramadığını ve günlük siyasetin içinde kaybolmaya devam ettiğini bildirdi.
     Temel problemler yerine suni gündemler yaratıldığını anlatan Destici, şunları söyledi:
     Kurban Bayramının akabinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutlayacağız. Kurban Bayramı nasıl milletimizin ortak bayramı ise Cumhuriyet Bayramı da hepimizin bayramıdır. Birlik, beraberlik ve coşku içinde bunu kutlamamız gerekiyor. Ülkemizi karıştırmak isteyenler, gerginlik yaratmak isteyenler bunun üzerinden bile bir ayrıştırma ve bölme politikası yürütüyor. Türkiyede Tahrir Meydanı gibi bir takım meydanları doldurup oradan devletin birliğine ve varlığına kastetmek isteyenler, bu gibi şeylerle milleti buna alıştırmaya çalışıyor. Bunu kabul etmemiz ve onaylamamız mümkün değil. Bu resmen bir bölücülük, provokasyondur. Alternatif programlar, yürüyüşler, kutlama, bölücülük ve ayrıştırmadan başka hiçbir şeye hizmet etmez. Hele bunun içinde ana muhalefet partisi gibi siyasi partilerin de bulunması daha üzüntü verici.
    
     Muhabir: Deniz Açık
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber BBP Genel Başkanı Destici, Eskişehirde: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER