BBP MKYK Üyesi Hüseyin Döngel:

BBP MKYK Üyesi Hüseyin Döngel: -Bu coğrafyada yaşamak isteyen herkes Türkiye Cumhuriyeti devletini korumaya karşı sorumluluk hissetmelidir


KAYSERİ (A.A) - Büyük Birlik Partisi (BBP) Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi Hüseyin Döngel, Bu coğrafyada yaşamak isteyen herkes Türkiye Cumhuriyeti devletini korumaya karşı sorumluluk hissetmelidir dedi.
     Döngel, yaptığı açıklamada, çeşitli konularda birleşemeyen grupların ve kişilerin, sözkonusu Türkiye-nin bölünmesi olunca biraraya gelebildiklerini kaydetti.
     Bu hafta başında Avrupa Parlamentosu (AP) çatısı altında başlayan sözde Kürt Konferansının dün ikinci oturumunun yapıldığını ifade eden Döngel, şöyle devam etti:
     Şu gerçek bilinmelidir ki bu coğrafyada yaşamak isteyen herkes Türkiye Cumhuriyeti devletini korumaya karşı sorumluluk hissetmelidir. Bu coğrafya bize kalan en büyük mirastır. Bu mirası korumak hem milli hem dini hem de tarihi bir vazifedir. Unutmamalıyız ki devletin varlığı ve devamlılığı için istiklal, hürriyet, bağımsızlık ve hükümranlık şarttır. Bunları koruyacak en önemli refleks güvenliktir. Bunlardan herhangi birisi tartışmaya açılır veya zafiyet gösterilirse devletin varlığı tehlikeye düşer. Çeşitli bahanelerle devlet düşmanlığı yapmak kadar asabiyet reddiyeciliği üzerinden Türklük düşmanlığı yapmak da son derece tehlikeli bir yoldur. Türk-İslam anlayış ve felsefesine vurulan darbe İslama ve İslam dünyasına vurulacak bir darbedir. Bu milletin en makul ve aklı selim çizgisi milli-İslami çizgidir. Tarih bilenler bu gerçeği de bilirler.
     Türkiye, teröre destek veren, uluslararası katılım sağlanan hem de AP çatısı altında yapılan bu tür toplantılara kayıtsız kalmamalıdır, diplomatik girişimlerde bulunmalıdır. Onun içindir ki TBMM-de grubu bulunan partiler bu yapı ve oluşumların tarihi ve yayılmacı heveslerini kırmak için parlamento çatısı altındaki iş birlikçileri BDP-li milletvekillerinin dokunulmazlıklarını mutlaka kaldırmalıdırlar. AB kararları, Kopenhag kriterleri ve uluslararası içtihatlar ortadayken acaba birileri ne der denmemeli ve bazı çevrelerin hayali karanlık senaryoları dikkate alınmamalıdır.
    
     Muhabir: Orhan Canbulatel
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber BBP MKYK Üyesi Hüseyin Döngel: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER