BDP Genel Başkan Yardımcısı Kışanak:

BDP Genel Başkan Yardımcısı Kışanak: (Türkiyenin Suriye politikası) Çok tehlikeli bir politikadır. Uyarıyoruz kendilerini, bu politikadan derhal vazgeçmeleri lazım


MARDİN (A.A) - Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Genel Başkan Yardımcısı Gülten Kışanak, Türkiyenin Suriye politikasının yanlış olduğunu savunarak, Çok tehlikeli bir politikadır. Uyarıyoruz kendilerini, bu politikadan derhal vazgeçmeleri lazım dedi.
     Kızıltepe Belediyesini ziyaret ettikten sonra basın toplantısı düzenleyen Kışanak, Suriyedeki gelişmelerin Türkiyeyi çok yakından ilgilendiren bir konu haline geldiğini, Türkiyenin sadece moral, politik ve diplomatik destekle sınırlı kalmayan bir tutum içerisine girdiğini öne sürdü.
     Suriyede Esed güçlerine karşı mücadele eden çok çeşitli silahlı gruplarla doğrudan temas kuran bir politika izlendiğini dile getiren Kışanak, şöyle konuştu:
     Hatay ilimizde çok ciddi derecede sıkıntı yaşadık. Suriye tarafından savaşan güçlerin Hataya geldiği, oralarda lojistik destek ve eğitim aldığı ve gece Suriyeye döndüğü bir süreç yaşandı. Bunun ciddi sıkıntıları oldu. Arkasından bu adım adım doğuya ilerlemeye başladı. Ceylanpınar-Kızıltepede ve beldelerinde böyle bir politika izliyor Türkiye. Son 15 gündür Ceylanpınardan çok açık bir şekilde Türkiyenin bilgisi dahilinde, gözetiminde ve hatta korumasında silahlı militanlar Ceylanpınardan karşıya geçiyor. Orada birtakım çatışmalar yaşanıyor. Bu, ciddi bir sorundur, çok ciddi bir problemdir.
     Kışanak, bölgenin çok kimlikli, çok kültürlü, çok inançlı bir coğrafya olduğunu, herkesin hakkını gözeten, kendi özgürlüğünü yaşamasına imkan tanıyan bir politika izlenmesi gerektiğini söyledi.
    
     -Bir tek ailenin bile göç etmesine gönlümüz razı olmaz-
    
     Kızıltepenin Şenyurt beldesinin boşaltılması hakkındaki görüşleri sorulan Kışanak, çok ciddi olan bu duruma karşı bir kamuoyu oluşturulmasının gerekliliğini vurguladı.
     Suriyede demokratik bir rejimin inşa edilmesi, bu rejim içerisinde herkesin hak ve özgürlüklerini kullanabilmesi gerektiğini dile getiren Kışanak, şunları kaydetti:
     Suriye çok kimlikli, kültürlü, inançlı bir ülkedir. Bunu koruyan, bu özgürlükleri teminat altına alan bir siyasi geleceği inşa etmek için herkes çalışmalı. Suriye sınırına yakın olan beldelerimizde, köylerimizde hiçbirinde yaşam riski yoktur. 8 Kasıma kadar bile Ceylanpınarda hiçbir sorun yaşanmadı. Ta ki 8 Kasım gecesi çeteler Ceylanpınardan karşı tarafa Serekaniye geçirildi, orada bir çatışma yaratıldı ve o gün bugündür orada bir çatışma var. Demek ki güvenlik sorunu Türkiyenin politikasından kaynaklanıyor. Türkiye bu politikasından vazgeçecek. Halkların kardeşçe, yan yana, özgür hukuk içerisinde yaşamasına teşvik eden bir siyaset izleyecek.
    
     Muhabir: Serkan Yücel Aydın / Şengül Oymak
     Yayıncı: Murat Taydaş
<< Önceki Haber BDP Genel Başkan Yardımcısı Kışanak: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER